Κυριακή, 10 Μαρτίου, 2024

Χειροπέδες σε 7 διακινητές στην Κομοτηνή – Μετέφεραν 18 μετανάστες με τα οχήματά τους (+ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση

Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης 7 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 18 μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθησαν την Τρίτη (29-9-2015) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, επτά (7) διακινητές, έξι Έλληνες, ηλικίας 46, 43, 40, 35, 33 και 30 ετών και ένας 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλγερίας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δεκαοκτώ (18) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, εντόπισαν τους τρεις Έλληνες, ηλικίας 30, 33 και 35 ετών, να επιβαίνουν σε δύο οχήματα και να μεταφέρουν με αυτά, παράνομα στην ενδοχώρα, συνολικά δεκαοκτώ (18) μη νόμιμους μετανάστες και τους άλλους τέσσερις (4) δράστες, να επιβαίνουν σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.
Ειδικότερα, στην επαρχιακή οδό Νέας Σάντας – Αρριανών, αστυνομικοί ειδικής μονάδας ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντόπισαν τα τρία οχήματα και επιχείρησαν να τα ελέγξουν. 
Σε σήμα στάσης των αστυνομικών, οι οδηγοί των δύο, τα ακινητοποίησαν, ενώ ο 33χρονος οδηγός του τρίτου, δεν συμμορφώθηκε, πραγματοποίησε αναστροφή και συνέχισε την πορεία του προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Αρχικά, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα δύο οχήματα, διαπιστώθηκε ότι οι δύο δράστες, ηλικίας 30 και 35 ετών, που επέβαιναν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα 13 μη νόμιμους μετανάστες, ενώ οι τέσσερις δράστες, ηλικίας 40, 46, 43 και 28 ετών που επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, λειτουργούσαν ως προπομπός στα άλλα δύο για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.
Ακολούθως, με τη συνδρομή και άλλων δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, εντοπίσθηκε, λίγη ώρα αργότερα, στον Ροδίτη, ο 33χρονος δράστης και συνελήφθη. Όπως προέκυψε, μετέφερε με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε, παράνομα στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους αποβίβασε στα Αρριανά Ροδόπης, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη.  
Σημειώνεται ότι ο 28χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για διακεκριμένες κλοπές και παραβάσεις του νόμου περί όπλων, ενώ ο 46χρονος για διακίνηση ναρκωτικών.
Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, το χρηματικό ποσό των 630 ευρώ και εννέα (9) κινητά τηλέφωνα.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα