Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Μετρούν πληγές στην Ξάνθη από την κακοκαιρία – Άνοιξε στα δύο ο δρόμος στην Λευκόπετρα

Κοινοποίηση


-Καταγραφή των ζημιών στον Τόπειρο από τον ισχυρό ανεμοστρόβιλο 
Τις πληγές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία που έπληξε την Κυριακή τον Νομό Ξάνθης μετρούν οι κάτοικοι της περιοχής, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να καταγράφονται στον Δήμο Τοπείρου όπου “χτύπησε” ισχυρός ανεμοστρόβιλος. 
Ο ανεμοστρόβιλος, που έκανε την εμφάνισή του λίγο μετά τις 10.00 το πρωί, προκάλεσε καταστροφές στις εκκλησίες των Μαγγάνων και του Ερασμίου, ξηλώνοντας κεραμίδια από τις σκεπές, ενώ στην περίπτωση των Μαγγάνων παρέσυρε ακόμη και τον σταυρό από τον Ιερό Ναό. 
Ο Δήμαρχος κ. Θωμάς Μίχογλου, μαζί με συνεργεία του Δήμου, βρέθηκε στις πληγείσες περιοχές, καταγράφοντας τις ζημιές σε σπίτια, αποθήκες και ποιμνιοστάσια, ώστε να προχωρήσουν οι απαραίτητες εργασίες για τυχόν καταβολή αποζημιώσεων στους κατοίκους. 
Άνοιξε ο δρόμος στην Λευκόπετρα 
Προβλήματα ωστόσο παρατηρήθηκαν και στην περιοχή της Λευκόπετρας, του Δήμου Αβδήρων, όπου επαρχιακός δρόμος άνοιξε στα δύο με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν οι απαραίτητοι μηχανισμοί για την επιδιόρθωση του προβλήματος, ενώ στο σημείο βρέθηκε και ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Τσιτιρίδης. 
Ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που επιχείρησε να διασχίσει τον δρόμο εγκλωβίστηκε στην περιοχή, ενώ στον ίδιο Δήμο υπήρξαν ζημιές σε στέγη κατοικίας στην περιοχή της Αλκυόνης, που προκλήθηκαν επίσης από την κακοκαιρία. 
ΦΩΤΟ: Αναστάσιος Αβραμίδης
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα