Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ποινική δίωξη σε βάρος 27 μελών της ΔΕΠΑΝΟΜ για το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Κοινοποίηση

Ποινική δίωξη σε βάρος 27 μελών της ΔΕΠΑΝΟΜ, της εταιρείας του δημοσίου που αναλάμβανε την κατασκευή νοσοκομειακών εγκαταστάσεων, άσκησε ο εισαγγελέας Διαφθοράς Αθηνών, για παραβάσεις των όρων σύμβασης ανέγερσης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, μετά από 13 χρόνια λειτουργίας.
Ειδικότερα μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του ΠΓΝΑ Δημήτρης Λαζόπουλος, εξήγησε ότι η παραπομπή αφορά τις παρατάσεις ως προς την παράδοση του έργου και τη διαπίστωση κακοτεχνιών που δημιουργούν μέχρι και σήμερα προβλήματα στη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος, όπως η μη ικανοποιητική στεγανότητα του κτιρίου εξαιτίας της οποίας παρατηρείται εισροή υδάτων με αποτέλεσμα να καταστρέφονται ψευδοροφές και καλωδιώσεις, καθώς και σημαντικές δυσλειτουργίες των ανελκυστήρων, στην αντικατάσταση των οποίων προχωρά ήδη η διοίκηση του νοσοκομείου με νέα δαπάνη.
Το ΠΓΝΑ παραδόθηκε προς χρήση από τη ΔΕΠΑΝΟΜ το 2002 και το 2009, περίπου έξι χρόνια μετά τη λειτουργία του επισκέφτηκαν το νοσοκομείο ελεγκτές του σώματος επιθεωρητών δημοσίων έργων, προκειμένου να διαπιστώσουν την κατάσταση της υποδομής, το επίπεδο λειτουργίας του κτιρίου, πιθανές κακοτεχνίες και τον τρόπο με τον οποίο υλοποιήθηκε η σύμβαση της κατασκευής του από την κατασκευάστρια εταιρία.
Του ελέγχου ακολούθησε το πόρισμα το οποίο ήταν καταπέλτης για τη ΔΕΠΑΝΟΜ, καθώς έκανε λόγο για κακοδιαχείριση των πρώην στελεχών που ως αποτέλεσμα είχε κακοτεχνίες και προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου. Χρειάστηκε να μεσολαβήσουν άλλα έξι χρόνια από το πόρισμα έως την προαναφερθείσα εισαγγελική απόφαση, η οποία παραπέμπει την υπόθεση στις δικαστικές αίθουσες όπου θα αποφασιστεί αν και σε ποιο βαθμό υπάρχουν ποινικές ευθύνες στα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΠΑΝΟM, της υπεύθυνης εταιρίας για την ολοκλήρωση της ανέγερσης του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα