Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σπείρα νεαρών έκλεψε 51 αυτοκίνητα στην Κομοτηνή μέσα σε 2 μήνες

Κοινοποίηση


-Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 3 ημεδαπών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και φθοράς 
-Συνελήφθη ένας από τους δράστες στα πλαίσια του αυτοφώρου  
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, πενήντα μία (51) διαρρήξεις οχημάτων και επιχειρήσεων, καθώς και μία (1) απόπειρα, που είχαν διαπραχθεί κατά το χρονικό διάστημα από 23-10-2015 έως 20-12-2015, στην πόλη της Κομοτηνής. 
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών (3) ημεδαπών, ηλικίας 18, 19 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και φθοράς.       
Αναλυτικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι οι δράστες,   το παραπάνω χρονικό διάστημα, ενεργώντας είτε από κοινού είτε κατά μόνας,  διέρρηξαν, στην πόλη της Κομοτηνής, 48 οχήματα (Ι.Χ.Ε., Ι.Χ.Φ., ΤΑΞΙ, λεωφορεία και δίκυκλο), 2 περίπτερα και 1 κατάστημα, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ακόμη ένα όχημα, χωρίς όμως να ολοκληρώσουν την πράξη τους. 
Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων αφαίρεσαν μεταξύ άλλων:
συνολικά το χρηματικό ποσό των 3.748 ευρώ 
1 φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή 
3 ηλεκτρονικές συσκευές 
1 tablet
4 κινητά τηλέφωνα
6 ζευγάρια γυαλιά 
1 μαχαίρι 
1 φακό 
πακέτα τσιγάρων
είδη ρουχισμού 
διάφορα τρόφιμα 
διάφορα έγγραφα 
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των ερευνών, την 21-12-2015 το μεσημέρι, συνελήφθη ο 18χρονος δράστης, στο πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας για πέντε από τις παραπάνω διαρρήξεις που διέπραξε μόνος του. 
Στο πλαίσιο των ερευνών, εντοπίσθηκαν στην οικία του 18χρονου και σε έτερο χώρο απόκρυψης, ορισμένα από τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.    
Επισημαίνεται ότι ο 18χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές κλοπές. 
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα