Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τηλεφώνημα για βόμβα αναστάτωσε το ΤΕΙ Καβάλας – Στη Δικαιοσύνη ο Πρόεδρος

Κοινοποίηση


-Εκκενώθηκαν οι εγκαταστάσεις του ΤΕΙ και η Αστυνομία έκανε φύλο και φτερό τα κτίρια 
Ένα τηλεφώνημα που προειδοποιούσε για την ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού στο ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην Καβάλα, προκάλεσε αναστάτωση το πρωί της Τρίτης. 
Άγνωστοι τηλεφώνησαν στα γραφεία του Ιδρύματος ισχυριζόμενοι πως έχει τοποθετηθεί βόμβα στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ, η οποία επρόκειτο να εκραγεί το μεσημέρι. Όπως ήταν φυσικό, σήμανε συναγερμός με το Ίδρυμα να εκκενώνεται ενώ στο σημείο έσπευσε η Αστυνομία η οποία και προχώρησε σε ενδελεχή έρευνα των εγκαταστάσεων, από την οποία ωστόσο δεν προέκυψε η ύπαρξη κάποιου μηχανισμού. 
Ακολούθως ωστόσο ο πρόεδρος του ΤΕΙ ΑΜΘ, κ. Αθανάσιος Μητρόπουλος φανερά εκνευρισμένος από το περιστατικό μετέβη στην Εισαγγελία καταθέτοντας μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ενώ ζήτησε και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ώστε να εντοπιστούν οι δράστες. 
Μάλιστα, ο ίδιος άφησε αιχμές για τα κίνητρα που κρύβονται πίσω από την εν λόγω ενέργεια λέγοντας πως αυτή αποσκοπεί στο να μειώσει τις δυνατότητες του ΤΕΙ, να προκαλέσει οικονομική ζημία στο Ίδρυμα αλλά και να πλήξει την γενικότερη εικόνα του ΤΕΙ. 
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα