Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ματαιώθηκαν τα εγκαίνια της AGROTICA – Σχολείο της Ξάνθης γλίτωσε τα επεισόδια!

Κοινοποίηση


-Ματαιώθηκε η εκδρομή των μαθητών στην Θεσσαλονίκη υπό τον φόβο επεισοδίων, τα οποία τελικώς δεν αποφεύχθηκαν 
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στην Θεσσαλονίκη όταν αγρότες επιχείρησαν να μπουν μέσα στο Βελλίδειο, στην έκθεση AGROTICA που επρόκειτο να εμφανιστεί ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλης Αποστόλου. 
Δυνάμεις της Αστυνομίας εμπόδισαν τους αγρότες, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια, να γίνει χρήση χημικών και τελικώς τα εγκαίνια της έκθεσης να ματαιωθούν. Η είδηση και μόνο της παρουσίας του Υπουργού στην Θεσσαλονίκη θεωρήθηκε από αρκετούς “κόκκινο πανί” ενώ μεγάλη ήταν η κινητοποίηση των αγροτών που πήραν τα τρακτέρ τους και κατευθύνθηκαν προς την Θεσσαλονίκη, για να διαδηλώσουν. 




Ένα Λύκειο ωστόσο της Ξάνθης φαίνεται πως έβλεπε… μακριά, καθώς παρά το γεγονός πως είχε προγραμματίσει ολοήμερη εκδρομή στην Θεσσαλονίκη ώστε οι μαθητές να παρακολουθήσουν τα εγκαίνια και την έκθεση, βλέποντας το κλίμα που επικρατεί στον αγροτικό κόσμο αλλά και το γεγονός πως οι αγρότες παραμένουν στον δρόμο, αποφάσισε τελικά να ακυρώσει την επίσκεψη στην συμπρωτεύουσα. Οι μαθητές ενημερώθηκαν ότι τελικώς η εκδρομή ματαιώνεται υπό τον φόβο φυσικά πιθανών επεισοδίων, τα οποία όπως αποδείχθηκε και στην πράξη δεν αποφεύχθηκαν. 
Η κινητοποίηση των αγροτών ήταν μεγάλη ενώ το παρών στην Θεσσαλονίκη έδωσαν παραγωγοί από την Ξάνθη και την Θράκη ευρύτερα. Οι διαμαρτυρόμενοι επιστράτευσαν τρακτέρ, σκιάχτρα ακόμη και φέρετρο με τον Πρωθυπουργό, ενώ για ακόμη μια φορά παρουσιάστηκαν ανυποχώρητοι. 
Η ανακοίνωση του Υπουργού
“Μετά την άρνηση στην πρόσκληση για διάλογο που απηύθυνε η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, έχουμε τώρα, δυστυχώς, μια κλιμάκωση της έντασης. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι τα επεισόδια των τελευταίων ωρών, ο αποκλεισμός της Θεσσαλονίκης και η παρεμπόδιση των εγκαινίων της AGROTICA, μιας γιορτής για την πόλη και τον αγροτικό κόσμο, εκφράζουν τη μεγάλη μάζα των αγροτών. Οι αγρότες είναι άνθρωποι της δουλειάς και της προκοπής. Όχι της τυφλής και αδιέξοδης σύγκρουσης, στην οποία φαίνεται να πρωτοστατούν ή να υποκινούν προβοκατόρικες δυνάμεις της δεξιάς, αλλά και της ακροδεξιάς.” λέει μεταξύ άλλων σε γραπτή δήλωσή του Υπουργός, η οποία έγινε αργά το απόγευμα.
“Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι ο διάλογος είναι μονόδρομος και καλούμε και πάλι τους αγρότες να προσέλθουν για να αναζητήσουμε λύσεις, όχι μόνον για τα ζητήματα που θέτουν με τις κινητοποιήσεις τους, το ασφαλιστικό και το φορολογικό, αλλά λύσεις για την επόμενη μέρα της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας” λέει σε άλλο σημείο.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα