Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μετέφερε μετανάστες με σκάφος από την Τουρκία στην Ξάνθη – Εντοπίστηκαν πεζοί

Κοινοποίηση


-Ο δουλέμπορος μετέφερε τους μετανάστες, τους παράτησε και έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση 
-Η μια εκ των μεταναστών μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Ξάνθης γιατί αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας 
Δύο μετανάστες μετέφερε με σκάφος άγνωστος μέχρι στιγμής διακινητής από την γειτονική Τουρκία στην Ξάνθη και πιο συγκεκριμένα στην παραλία του Άη Γιάννη, στα Άβδηρα. 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Φωνή της Ξάνθης“, ο δουλέμπορος διέφυγε της σύλληψης μιας και εγκατέλειψε τους μετανάστες, ήτοι έναν άντρα και μια γυναίκα (αδέλφια) από το Ιράκ. Οι μετανάστες, σύμφωνα με την εφημερίδα, εντοπίστηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής ενώ στην κατοχή του άντρα βρέθηκαν 18.000 ευρώ. 
Τους μετανάστες εντόπισε περαστικός πολίτης να κινούνται πεζοί στην παραλία και ειδοποίησε τις Αρχές και ακολούθως Αστυνομικοί και προσωπικό του Λιμενικού βρέθηκαν στην περιοχή. Ο άντρας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Προσωρινής Κράτησης Μεταναστών, που λειτουργεί στις κτιριακές εγκαταστάσεις της πρώην Αστυνομικής Σχολής, ενώ η αδελφή του μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.
Δεν αποκλείεται το δουλεμπορικό σκάφος να μετέφερε και άλλους μετανάστες εκτός από τα δυο αδέλφια στην περιοχή, οι οποίοι ίσως κατάφεραν να διαφύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα