Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Όταν το παιδί δείχνει έλλειψη σεβασμού

Κοινοποίηση

Είναι τέτοια η ηλικία, που το μόνο εύκολο για τα παιδιά είναι να φέρονται όπως τους έρχονται. Και πάλι όμως, σκοπεύετε να καθίσετε με σταυρωμένα τα χέρια ή μήπως θέλετε να μεγαλώσετε παιδιά που ξέρουν να σέβονται το διπλανό τους;
Να δείχνετε πάντα ενδιαφέρον για τις σκέψεις, τις ανησυχίες και τις απόψεις του παιδιού σας. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη σεβασμού από αυτό!
Διδάξτε το παιδί να φέρεται ευγενικά προς όλους και να μη θεωρεί δεδομένο ότι κάποιος προσπάθησε να το ευχαριστήσει με μια κίνηση, ένα δώρο κτλ.
Ένα ακόμα μάθημα που πρέπει να δώσετε στο παιδί σας είναι να ρωτάει κάποιον αν μπορεί να το βοηθήσει σε κάτι και όχι να το απαιτεί με άσχημο τρόπο.
Πείτε στο παιδί να μην είναι επιθετικό απέναντι σε άλλα παιδάκια, ιδιαίτερα απρόκλητα. Η σωστή συμπεριφορά πάντα κερδίζει τον άλλον, ο οποίος με τη σειρά του θα φερθεί με σεβασμό στο παιδί σας.
Ξεκαθαρίστε στο μυαλό σας ότι θα υπάρξουν πολλές στιγμές που το παιδί θα διαφωνήσει με πράγματα που ζητάτε. Αυτό δεν υποδηλώνει απαραίτητα έλλειψη σεβασμού προς το πρόσωπό σας, εκτός κι αν είναι μόνιμη κατάσταση.
Κάθε φορά που το παιδί φέρεται όπως πρέπει, είναι εξέχουσας σημασίας να το αναγνωρίζετε και να το επαινείτε για να του δώσετε κίνητρο να επαναλάβει ανάλογες συμπεριφορές στο μέλλον.
Πηγή: mother.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα