Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πώς είναι να χορεύεις αγκαλιά με το Βόρειο Σέλας;

Κοινοποίηση


Ο καλύτερος αλεξιπτωτιστής πλαγιάς στον κόσμο βούτηξε στον Αρκτικό ουρανό και επιδόθηκε σε έναν τρελό χορό με φόντο το πιο μαγευτικό, νυχτερινό σκηνικό της Γης.
Ο Ισπανός Horacio Llorens είναι ο καλύτερος acro-paraglider στον κόσμο. Στη διάρκεια της 16χρονης καριέρας του έχει πετάξει σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Από την Αίγυπτο μέχρι τη Νότιο Αφρική, μέχρι τις ζούγκλες της Γουατεμάλα και τη βαθιά θάλασσα του Πακιστάν.    Το περασμένο φθινόπωρο όμως προέκυψε μια νέα πρόκληση: ο Llorens προσκλήθηκε να ταξιδέψει στο Τρόμσο της Νορβηγίας για να κυνηγήσει το Βόρειο Σέλας και να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που έκανε paragliding σε αυτό το εκπληκτικό σκηνικό. 
«Όταν έλαβα την πρόσκληση, δεν είχα καμία αμφιβολία ούτε για μια στιγμή. Με συναρπάζει η Νορβηγία, το σκοτάδι του χειμώνα, και η ιδέα του να πετάξω με το Βόρειο Σέλας ήταν μια ευκαιρία, την οποία δε μπορούσα να απορρίψω» λέει, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους αποδέχθηκε την πρόσκληση. Το Τρόμσο υποδέχθηκε τον Horacio με -15 βαθμούς και θυελλώδεις ανέμους. Ακόμη και αν οι πιθανότητες να δει το Βόρειο Σέλας στο Τρόμσο ήταν με το μέρος του, ο Ισπανός αντιμετώπισε πολλά εμπόδια όπως χιονοθύελλες, κακή ορατότητα και παγωμένα καλώδια. 
«Ανακάλυψα πως το να πετάς νύχτα είναι δύσκολο, ειδικά τόσο βόρεια και κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Το Τρόμσο ήταν διαφορετικό από ό,τι έχω συνηθίσει. Είχε κρύο και σκοτάδι, ο αέρας ήταν δυνατός και ήμουν περικυκλωμένος από νερό. Οπότε κάθε απόφαση ήταν σημαντική», ομολογεί ο Ισπανός αλεξιπτωτιστής.   Για να αποτυπωθούν οι μοναδικές εικόνες ο Horacio έπρεπε να είναι σε αναμονή για ώρες, έτοιμος για απογείωση. Τη μια στιγμή ο ουρανός ήταν γεμάτος με τα χρώματα του Βόρειου Σέλα, την επόμενη δεν υπήρχε τίποτα. 
«Το Βόρειο Σέλας είναι πολύ ντροπαλό. Του ζήτησα να βγούμε πολλές φορές, αλλά τελικά δεν εμφανιζόταν», λέει ο Llorens. Όταν τελικά εμφανίστηκε ήταν στα καλύτερά του, και ο Horacio έγινε ο πρώτος άνθρωπος που έκανε paraglide λουσμένος από το μοναδικό φως του.   «Η αίσθηση ήταν φανταστική! Είμαι πολύ τυχερός που μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία, και που αυτή είναι η δουλειά μου. Σίγουρα θα επιστρέψω στο Τρόμσο, αλλά η επόμενη φορά θα είναι καλοκαίρι», λέει γελώντας.   
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα