Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πρώτη φορά αριστερή απαγόρευση συγκεντρώσεων – To Twitter πήρε φωτιά!

Κοινοποίηση

Η ΕΛ.ΑΣ. με ανακοίνωσή της απαγορεύει κάθε πορεία και συγκέντρωση για το Σάββατο. Όπως ήταν αναμενόμενο, το γεγονός μονοπώλησε το ενδιαφέρον των Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου
Με αφορμή την προγραμματισμένη συγκέντρωση για τα Ίμια από τη Χρυσή Αυγή και έπειτα από τα επεισόδια μεταξύ Γερμανών που φέρονται να ανήκουν στην ακροδεξιά και ομάδας αντιεξουσιαστών στο Μοναστηράκι, οι δυνάμεις ασφαλείας αποφάσισαν να απαγορεύσουν κάθε διαδήλωση για λόγους ασφαλείας.
Το γεγονός προκάλεσε ποικίλα σχόλια στο διαδίκτυο, με πολλούς χρήστες να αναφέρουν πως η πρακτική αυτή θυμίζει “χρονιές Σαμαρά”. Η επίσημη αιτιολόγηση της Ελληνικής Αστυνομίας σχετίζεται με το γεγονός των χθεσινών επεισοδίων και της σημερινής πορείας των μελών της Χ.Α., ωστόσο μέλη αριστερών και αντιφασιστικών οργανώσεων κάνουν λόγο για μη δημοκρατικές αποφάσεις παρακώλυσης των αντισυγκεντρώσεων και των αντιφασιστικών δράσεων περιφρούρησης και προστασίας μεταναστών, που προγραμματίζονταν για σήμερα.
Μάλιστα, στα social media υπήρξαν χθες καταγγελίες για επιθέσεις ακροδεξιών εναντίον μεταναστών στην Ομόνοια και στην πλατεία Βικτωρίας.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα