Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2024

«Σκάλωσαν» στο μπλόκο των αγροτών Ξάνθης οι διαδηλωτές για τον φράχτη (+ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση


-Ένα εκ των λεωφορείων έφτασε την ώρα του αποκλεισμού και ακινητοποιήθηκε για μία ώρα 
-Στο πλευρό των αγροτών και το ΚΤΕΛ Ξάνθης
Στο μπλόκο που έχουν στήσει αγρότες και κτηνοτρόφοι της Ξάνθης, στο ύψος της γέφυρας του Νέστου, «σκάλωσαν» το μεσημέρι του Σαββάτου διαδηλωτές που κατευθύνονταν στον Έβρο για να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις κατά του φράχτη. 
Οι διαδηλωτές βρέθηκαν στο μπλόκο την στιγμή ακριβώς που οι αγρότες είχαν προχωρήσει στον προγραμματισμένο αποκλεισμό του δρόμου, διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων με αποτέλεσμα το λεωφορείο που τους μετέφερε να ακινητοποιηθεί. Όπως έχει γίνει γνωστό από τους αγρότες της περιοχής, οι ίδιοι προχωρούν σε συμβολικούς αποκλεισμούς από τις 12.00 έως και τη 1.00 και από τις 15.00 έως τις 16.00 για όσο διαρκούν οι κινητοποιήσεις τους και μέχρι να υπάρξει κάποια αλλαγή στο πλάνο δράσης τους. 




Έτσι το Σάββατο, συνολικά επτά λεωφορεία που μετέφεραν διαδηλωτές από διάφορα μέρη της χώρας με προορισμό τον Έβρο έφτασαν στο μπλόκο λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι και πέρασαν χωρίς κανένα πρόβλημα ωστόσο το τελευταίο λεωφορείο δεν πρόλαβε μιας και έφτασε αργότερα με αποτέλεσμα να βρει τον δρόμο κλειστό. Μετά την λήξη του αποκλεισμού το λεωφορείο συνέχισε κανονικά την διαδρομή του ενώ ήδη τα υπόλοιπα είχαν φτάσει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. 



Στο πλευρό των αγροτών το ΚΤΕΛ
Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος των Κτηνοτρόφων Ξάνθης κος Αθανάσιος Λουκμακιάς ολοένα και περισσότερες κοινωνικές ομάδες τάσσονται στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων της περιοχής. Μετά την ΟΕΒΕΞ που εξέδωσε δήλωση συμπαράστασης και το ΚΤΕΛ Ξάνθης βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών, με τον κ. Λουκμακιά να αναφέρει πως το μπλόκο θα ενισχυθεί και με λεωφορεία του ΚΤΕΛ, το οποίο προσφέρθηκε μάλιστα να συνδράμει στους αγώνες των αγροτών και σε περίπτωση που απαιτηθεί να παραχωρηθούν δωρεάν λεωφορεία για την μεταφορά αγροτών στην Αθήνα, σε πιθανές πανελλαδικές κινητοποιήσεις εκεί.
Μάλιστα, εκπρόσωποι των αγροτών που βρίσκονται στα μπλόκα κατά μήκος της Περιφέρειας θα βρεθούν στις 20.00 το βράδυ του Σαββάτου στο Επιμελητήριο Ξάνθης ώστε να συζητήσουν και να οργανώσουν το πλάνο των κινητοποιήσεών τους. Οι αγρότες παραμένουν στους δρόμους και ήδη στο μπλόκο του Νέστου έχουν παραταχθεί πάνω από 200 τρακτέρ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο πλευρό των αγροτών η ΟΕΒΕ Ξάνθης – “Ισοπεδωτικά τα μέτρα”
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν “πείθονται” οι αγρότες – Συνεχίζονται τα μπλόκα στους δρόμους της Θράκης
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλλαγές στα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Ξάνθης μετά το μπλόκο των αγροτών

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα