Κυριακή, 10 Μαρτίου, 2024

Θράκη: Η έκκληση ενός πατέρα να συγκεντρωθούν χρήματα για την εγχείρηση του παιδιού του

Κοινοποίηση


-Ο 14χρονος ασθενής Παναγιώτης Σκέντζας, χειρουργήθηκε στον εγκέφαλο για την αφαίρεση όγκου που τον τύφλωνε και απειλούσε τη ζωή του  
-Νοσηλεύτηκε στο νευροχειρουργικό τμήμα στην κλινική του Αγίου Λουκά στη Θεσσαλονίκη και χειρουργήθηκε από τον νευροχειρουργό Βασίλειο Ζούντσα. Τα νοσήλια κόστισαν 7.000 ευρώ, ενώ η αμοιβή του χειρουργού και της ομάδας του ανέρχεται στο ποσό των 12.000 ευρώ 

Μία λεπτή χειρουργική επέμβαση έδωσε πίσω το φως και τελικά την ίδια τη ζωή σε έναν 14χρονο νέο. Είχε όγκο στον εγκέφαλο από την ημέρα που γεννήθηκε, αλλά ανακαλύφθηκε όταν άρχισε να χάνει την όραση του από το αριστερό του μάτι. 




Οι γιατροί του έδιναν ελάχιστες ελπίδες, όμως ο νευροχειρουργός Βασίλειος Ζούντσας υποσχέθηκε στην οικογένεια του ότι θα κάνει καλά τον γιο της.  Ο 14χρονος ασθενής Παναγιώτης Σκέντζας, νοσηλεύτηκε στο νευροχειρουργικό τμήμα στην κλινική του Αγίου Λουκά στη Θεσσαλονίκη, το διάστημα 7 Ιανουαρίου έως 14 Ιανουαρίου, πάσχοντας από χωροκατακτητική εξεργασία του επερεφιππιακού χώρου, με χαρακτηριστικά δερμοειδούς όγκου. Τέσσερις μήνες πριν αναφέρθηκε αμαύρωση του αριστερού ματιού. 
Χειρουργήθηκε στις 8 Ιανουαρίου και διενεργήθηκε ολική μακροσκοπική εξαίρεση του όγκου. Μετά την επέμβαση ο ασθενής μεταφέρθηκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας. Πήρε εξιτήριο και αναρρώνει πλέον στον σπίτι του από τη βαριά χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για να αφαιρεθεί ο όγκος. Τα νοσήλια κόστισαν 7.000 ευρώ, ενώ η αμοιβή του χειρουργού και της ομάδας του ανέρχεται στο ποσό των 12.000 ευρώ. Το πρώτο ποσό, προερχόμενο από δωρεά εταιρίας και έρανο, καλύφθηκε ενώ εκκρεμεί η αμοιβή της χειρουργικής ομάδας που έφερε εις πέρας μία ιδιαίτερα δύσκολη περίπτωση, όπως λέει ο πατέρας του 14χρονου στον  «Χ». 
Ο Αντώνης Σκέντζας απεύθυνε έκκληση μέσω του «Χ» προς τους ευαισθητοποιημένους πολίτες ώστε να συγκεντρωθούν τα χρήματα για την εγχείρηση του παιδιού του. «Η ιδιωτική κλινική επιλέχθηκε γιατί στα δημόσια δεν μας έδιναν ελπίδες ότι θα ζήσει το παιδί», είπε ο πατέρας κάνοντας γνωστό ότι «έχασε την όραση από του αριστερό του μάτι, αφαίρεσαν όμως τον όγκο στο 100% και θα επέλθει πλήρως η όρασή του. Γιατί ο όγκος αυτός πίεζε το οπτικό πεδίο. Οι γιατροί μας είπαν ότι θα επανέλθει πλήρως σταδιακά». 
Η οικογένεια του 14χρονου κατάγεται από την Λάρισα, ενώ οι γονείς του για να επιβιώσουνε εργάζονται ως μικροπωλητές σε όλη την Ελλάδα, έτσι βρέθηκαν στην Κομοτηνή και θέλησαν να δημοσιοποιήσουν την υπόθεσή τους. «Βρήκαμε τα λεφτά για την κλινική μέσω δωρεάς από μεγάλη εταιρία και από χρήματα που μας έδωσαν οι δικοί μας άνθρωποι. Όλα τα λεφτά είναι για την χειρουργική ομάδα», είπε ο πατέρας του παιδιού απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες να συνδράμουν.  Ο Αντώνης Σκέντζας είναι πατέρας δύο ακόμα παιδιών, μίας 18χρονης και μίας 16χρονης.  
Ο αριθμός λογαριασμού στον οποίο μπορούν να προσφέρουν την ενίσχυση τους οι πολίτες είναι ο εξής:  Τράπεζα Eurobank, αρ. Λογαριασμού 0026.0520.16.0200020969. ΙΒΑΝ GR 3002605200000160200020969, στο όνομα Βασίλης Ζούντσας. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα