Τετάρτη, 20 Μαρτίου, 2024

Το παιδί σας μπορεί να πειθαρχήσει χωρίς φωνές;

Κοινοποίηση

Η οριοθέτηση των πράξεων στην καθημερινότητα ενός παιδιού και η πειθαρχία στους κανόνες έχουν ευεργετική επίδραση στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του. Το αντίθετο αποτέλεσμα στην προσωπικότητά του έχουν οι φωνές και οι υστερίες προκειμένου το παιδί να ακούσει αυτό που εσείς του προτείνετε τη δεδομένη στιγμή.
Εμείς σας προτείνουμε τρόπους πειθαρχίας του παιδιού που δεν συνοδεύονται από φωνές.
Κοιτάξτε το παιδί στα μάτια
Πριν δώσετε κατευθύνσεις στο παιδί σας κοιτάξτε το στα μάτια και μιλήστε του σε χαμηλό τόνο με αυστηρό ύφος, χωρίς όμως να δείξετε τον πανικό σας, που έχει προκληθεί από την πράξη του.
Να είστε σύντομες
Ξεκινήστε τη συζήτηση για να δείτε από κοινού, αν η πράξη του επιτρέπεται ή όχι αλλά παραμείνετε σύντομη. Οι μεγάλες συζητήσεις γύρω από ένα μόνο θέμα δημιουργούν στα παιδιά την αίσθηση ότι δεν είστε απόλυτα σίγουρες γι’ αυτό που θέλετε να πείτε.
Μιλήστε του απλά και επενδύστε στο μυαλό του
Τα παιδιά βαριούνται τις μακροσκελείς αναλύσεις. Χρησιμοποιείστε λοιπόν μικρές προτάσεις με απλό λεξιλόγιο. Όταν το παιδί σας, σας κοιτάζει με απλανές, αδιάφορο βλέμμα,  τότε έχετε πάψει να  γίνεστε κατανοητές και για αυτό πρέπει να σταματήσετε τη συζήτηση. 
Ζητήστε από το παιδί να επαναλάβει αυτό που του είπατε
Αν δε μπορεί, τότε αυτό που του είπατε, μάλλον ήταν πολύ και περίπλοκο. 
Πείτε τη λέξη «θέλω»
Τα νήπια κατανοούν τη λέξη θέλω και τους αρέσουν οι ενδιαφέρουσες προσφορές. Με αυτό τον τρόπο κατανοούν ακριβώς ποια είναι η επιθυμία σας και όταν συνοδεύεται με μια ενδιαφέρουσα προσφορά τότε η επιθυμία σας εκπληρώνεται.
Μιλήστε χαμηλόφωνα  και  φανείτε πρόθυμη να το βοηθήσετε
Το απείθαρχο παιδί δεν βρίσκεται σε ήρεμη κατάσταση και οι φωνές μίας μαμάς που θέλει να το επαναφέρει στην τάξη το φοβίζουν περισσότερο. Μιλήστε χαμηλόφωνα και πείτε του εάν μπορείτε να το βοηθήσετε. Ο τόνος της φωνής σας και η εκδήλωση του ενδιαφέροντος σας θα το κάνουν να σταματήσει και να σας ακούσει. 
govastileto.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα