Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2024

Διαδήλωσαν με τρακτέρ, “νεκρό” και φέρετρο στο Διδυμότειχο (+BINTEO)

Κοινοποίηση

Έναν μακάβριο τρόπο επέλεξαν οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη στο Διδυμότειχο για να διαδηλώσουν και αυτοί με την σειρά τους ενάντια στα μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση για το ασφαλιστικό αλλά και το φορολογικό. 
Πολίτης επέλεξε να μπει μέσα σε ένα φέρετρο το οποίο είχε τοποθετηθεί ανοιχτό στην καρότσα ενός αγροτικού οχήματος, με τον συμβολισμό φυσικά να παραπέμπει στην “ταφόπλακα” του νέου ασφαλιστικού και των μέτρων που θέλει να εφαρμόσει η Κυβέρνηση. 




Το αγροτικό με το φέρετρο όπως ήταν φυσικό κέντρισε τα βλέμματα αλλά και το ενδιαφέρον του κόσμου που έδωσε δυναμικό παρών στις κινητοποιήσεις, ενώ στην πορεία συμμετείχαν και οι αγρότες της περιοχής με τα τρακτέρ τους. Ακολούθως οι διαδηλωτές σήκωσαν τον “νεκρό” με το φέρετρο και τον μετέφεραν έξω από τραπεζικό υποκατάστημα της περιοχής με το συγκεντρωμένο πλήθος να χειροκροτεί και να φωνάζει συνθήματα. 
Και στο Διδυμότειχο, όπως και στην Αλεξανδρούπολη, οι διαδηλωτές φρόντιζαν να πραγματοποιήσουν παραστάσεις διαμαρτυρίας σε καταστήματα που παρά την απεργία λειτούργησαν κανονικά, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την κινητοποίηση έξω από το υποκατάστημα των Lidl στην Αλεξανδρούπολη, το οποίο “θάφτηκε” κάτω από δεκάδες άχυρα τα οποία πέταξαν πολίτες στην είσοδο του καταστήματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Έθαψαν” με άχυρα Lidl στην Αλεξανδρούπολη που άνοιξε παρά την απεργία (+ΒΙΝΤΕΟ)

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα