Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Γεννηματά: Ανάγκη ενός ισχυρού κεντροαριστερού πόλου

Κοινοποίηση


Επαφές της προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Κρήτης
«Υπάρχει αναγκαιότητα, και φαίνεται κάθε μέρα, να διαμορφωθεί ένας ισχυρός κεντροαριστερός πόλος εξουσίας», ανέφερε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων μετά τις επαφές της στην περιφέρεια Κρήτης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.
Αναφερόμενη στα του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και «της αναγέννησης της συνολικότερης παράταξης της προοδευτικής, της δημοκρατικής, μεταρρυθμιστικής», και αφού μίλησε για τον κεντροαριστερό πόλο, επισήμανε:
«Σήμερα ξεκινάμε το ταξίδι μας σ’ όλη την Ελλάδα από την περιφέρεια της Κρήτης, από εδώ με τους δημοκράτες ανθρώπους» και συμπλήρωσε: «Αισθανόμαστε στο σπίτι μας, για ένα λόγο παραπάνω: γιατί είμαι με ανθρώπους της αυτοδιοίκησης. Μαζί τους συνδιαμορφώνομε την πρόταση μας που έχει ανάγκη η Ελλάδα για ανάπτυξη, αλλά και αναδιανομή. Για ανάπτυξη που θα στηρίζεται και θα στηρίζει την ελληνική περιφέρεια, τους ανθρώπους της παραγωγής, τους αγρότες τους επιστήμονες τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, όλους αυτούς που σήμερα η κυβέρνηση έχει βάλει απέναντι και είναι στο στόχαστρο».
Τέλος η κ. Γεννηματά επανέλαβε αυτό που είχε πει και χθες στην Ιεράπετρα ότι «δυστυχώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει πάρει διαζύγιο με οτιδήποτε είναι παραγωγικό», τονίζοντας: «Εμείς είμαστε εδώ για να στείλομε το μήνυμα ότι είμαστε στο πλευρό τους. Μαζί τους θα διαμορφώσομε την πρόταση για τη νέα Ελλάδα».
«Θεωρώ ότι είναι πολύ σωστή η πρόταση που έχει καταθέσει η κ. Γεννηματά για να γίνει μια συνάντηση όλων των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γιατί είναι ένα θέμα που ξεπερνά την Ελλάδα, είναι ένα θέμα ευρωπαϊκό αλλά και διεθνές» δήλωσε νωρίτερα ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μετά τη συνάντηση του με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Αρναουτάκης ανέφερε ότι συζήτησαν για όλα τα θέματα που αφορούν την Κρήτη, αλλά και το μεγάλο θέμα το προσφυγικό, μεταναστευτικό. Για το μεταναστευτικό, ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι έχει ευθύνη και η Ευρώπη, και πρέπει να δώσει τη λύση που χρειάζεται η χώρα μας και να προσφέρει αλληλεγγύη, και όχι να μας αφήνει να διαχειριστούμε το μεταναστευτικό μόνοι μας.
Τέλος, σε σχετική ερώτηση για τη μεταφορά προσφύγων, μεταναστών στην Κρήτη, ο περιφερειάρχης απάντησε: «Εμείς δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση μέχρι στιγμής από κανέναν».
newsbeast.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα