Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Περίεργη υπόθεση απαγωγής στην Ξάνθη – Καταγγελία για απειλές και ύβρεις

Κοινοποίηση

Μια ιδιαίτερη υπόθεση απαγωγής απασχολεί τις Αρχές της Ξάνθης τις τελευταίες ημέρας μετά την καταγγελία πως ένας παράγοντας της μειονότητας έπεσε θύμα απαγωγής από αγνώστους και δέχθηκε απειλές για την ζωή τόσο του ιδίου όσο και του ψευτομουφτή Ξάνθης κ. Αχμέτ Μετέ. 
Σύμφωνα με την καταγγελία, το θύμα, ο Ιμάμης Χουσεΐν Τζιχάν, έπεσε θύμα απαγωγής στις 28 Ιανουαρίου όταν έβγαινε από το σπίτι του κ. Μετέ. Μια ομάδα αγνώστων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους απήγαγαν τον Ιμάμη αναγκάζοντάς τον να μπει μέσα σε ένα βανάκι χωρίς πινακίδες. Όπως αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή) οι απαγωγείς του ζήτησαν να μεταφέρει στον κ. Μετέ τις απειλές τους στο πρόσωπο του ίδιου και της οικογένειάς του. 
“Οι δύο απαγωγείς, που ήταν άριστα εκπαιδευμένοι, μιλούσαν ελληνικά και συστήθηκαν ως “Φρουροί της Θράκης”. Είναι η ίδια φασιστική συμμορία που υπέγραψε την επίθεση στα γραφεία του DEB στην Κομοτηνή στις 8 Δεκεμβρίου 2015. Απαιτούμε την άμεση σύλληψη και καταδίκη τους” αναφέρουν μεταξύ άλλων τα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ. 
Αξίζει να αναφερθεί πως το ζήτημα αναδείχθηκε εντόνως και από τα γειτονικά ΜΜΕ της Τουρκίας ενώ οι έρευνες για την διαλεύκανση της υπόθεσης βρίσκονται σε εξέλιξη. 
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα