Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το 45% των Αμερικανών δεν πληρώνει εφορία – Το 87% των φόρων το πληρώνουν οι πλούσιοι

Κοινοποίηση


Το 1% των πλουσίων έχει πραγματική επιβάρυνση μεγαλύτερο από κάθε άλλη ομάδα φορολογουμένων, επτά φορές παραπάνω από το 50% της βάσης
Πάνω από 4 στους 10 Αμερικανούς δεν χρειάζεται να ανησυχούν για το τι θα πληρώσουν στην εφορία, αφού είτε δεν έχουν φορολογητέο εισόδημα είτε έχουν βρει τρόπους να μην φορολογούνται.
Συγκεκριμένα το 45,3% των φορολογούμενων Αμερικανών, δηλαδή 77,5 εκατ. Πολίτες, δεν θα πληρώσουν φόρο εισοδήματος, βάσει των στοιχείων του Tax Policy Center.
Το 1% των πλουσίων έχει πραγματική επιβάρυνση μεγαλύτερο από κάθε άλλη ομάδα φορολογουμένων, επτά φορές παραπάνω από το 50% της βάσης.
Το 20% των πλουσιότερων Αμερικανών πληρώνει τους περισσότερους φόρους, αφού στην φορολογία αυτών βασίζεται το 87% του φόρου εισοδήματος που συλλέγεται από το κράτος.
Το 1% των Αμερικανών που έχει μέσο εισόδημα άνω των 2,1 εκατ. δολαρίων πληρώνει το 43,6% των φόρων από την φορολογία εισοδήματος ενώ το 0,1% των Αμερικανών, δηλαδή 115.000 νοικοκυριά, που το μέσο εισόδημά τους είναι πάνω από 9,4 εκατ. δολάρια, πληρώνουν το 20% του συνολικού φόρου εισοδήματος.
Στο σύνολο της φορολογίας, που περιλαμβάνει το ατομικό εισόδημα, τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης, φόρους της κάθε πολιτείας και φόρους σε βενζίνη, αλκοόλ και τσιγάρα, το χάσμα στην φορολόγηση ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς αυξάνεται.
protothema.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα