Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σκάκι: Στην Ξάνθη οι Περιφερειακοί Αγώνες στις 26-27 Μαρτίου

Κοινοποίηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι προκριματικοί αγώνες του Σχολικού Πρωταθλήματος της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης για το 2016
Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία, το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, οι προκριματικοί αγώνες του Σχολικού Πρωταθλήματος της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης για το 2016.
Η αίθουσα του συλλόγου μας στο «Αμοιρίδειο» Αθλητικό Κέντρο γέμισε και πάλι με παιδιά που τους αρέσει το σκάκι και ήρθαν να διασκεδάσουν και να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους.
Το πρωί αγωνίστηκαν οι μαθητές της Δ΄, Ε΄, και ΣΤ΄ Δημοτικού και το απόγευμα οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων. Η προσέλευση των μαθητών ήταν και πάλι ικανοποιητική, καθώς συμμετείχαν 82 μαθητές-τριες.
Συνολικά η συμμετοχή ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων, στο Ατομικό πρωτάθλημα συμμετείχαν 162 μαθητές-τριες και στο Ομαδικό Πρωτάθλημα αγωνίστηκαν 86 μαθητές-τριες, σχηματίζοντας 16 ομάδες.
Όσον αφορά τους αγώνες, ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος, μέσα σε αθλητικό πάντα πνεύμα, πραγματοποιήθηκαν αγωνιώδεις παρτίδες και οι νικητές σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες κρίθηκαν στις λεπτομέρειες!!
Στη Δ’ Δημοτικού νικητές είναι οι παρακάτω :
1ος Βαγιανός Χρήστος – 4ο Δημοτικό
2ος Μπαλαφούτης Δημήτριος – Δημοτικό Πετεινού
3ος Ουζούνης Γεώργιος- 9ο Δημοτικό
1ο κορίτσι Μπατζακίδου Μιχαέλα – 14ο Δημοτικό
Στην Ε’ Δημοτικού 
1ος Φρέντζος Παναγιώτης – 6ο Δημοτικό
2ος Γεωργελές Δημήτριος – 6ο Δημοτικό
3ος Ευαγγελόπουλος Ταξιάρχης – 14ο Δημοτικό
1ο κορίτσι Καλίτση Στεφανία – 8ο Δημοτικό
Στην ΣΤ’ Δημοτικού
1ος Γεωργελές Γεώργιος – 6ο Δημοτικό
2ος Τσιραμπίδης Κωνσταντίνος – 10ο Δημοτικό
3ος Γκατζόγλου Αριστείδης – 14ο Δημοτικό
1ο κορίτσι Μπονόβα Ελπίδα – 5ο Δημοτικό
Στην Α’ Γυμνασίου 
1ος Ουμουτίδης Χρήστος – 1ο Γυμνάσιο
2ος Μουρκάκης Ιωάννης – 5ο Γυμνάσιο
3ος Βάμπουλας Γεώργιος – 1ο Γυμνάσιο
Στη Β’ Γυμνασίου 
1ος Γεωργιάδης Νικόλαος – ΑΞΙΟΝ
2ος Πλευρίδη Βασιλική – 6ο Γυμνάσιο
3ος Αρχοντάκης Επαμεινώντας – 3ο Γυμνάσιο
1ο κορίτσι Πλευρίδη Βασιλική – 6ο Γυμνάσιο
Στη Γ’ Γυμνασίου
1ος Χασούρης Γεώργιος – 7ο Γυμνάσιο
2ος Τόλας Γεώργιος – 3ο Γυμνάσιο
3ος Τσούτσας Αλέξανδρος – Μουσικό Γυμνάσιο
Στην κατηγορία των Λυκείων νικητές είναι οι παρακάτω :
1ος Σιδηρόπουλος Γεώργιος – 2ο Λύκειο 
2ος Τσεκμές Δημήτριος – 2ο Λύκειο
3ος Γιέβτιτς Νεμάνια – Εκκλησιαστικό Λύκειο
1ο κορίτσι Ντομοτσίδου Βερονίκη – 2ο Λύκειο
ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ
Από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης προκρίθηκαν συνολικά 55 μαθητές-τριες στο Ατομικό και 5 ομάδες Δημοτικών Σχολείων και 3 Γυμνασίων στο Ομαδικό, για να συμμετάσχουν στους Ημιτελικούς Αγώνες της Περιφέρειας Α.Μ.Θ, που φέτος θα διεξαχθούν στην πόλη μας στο ξενοδοχείο «Elisso Xenia Hotel»  26 και 27 Μαρτίου 2016.
Στο Ατομικό προκρίνονται οι τέσσερις (4) πρώτοι κάθε τάξης Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων και Νηπίων και τα πρώτα κορίτσια κάθε τάξης (σύνολο 14 μαζί με όσα καταταγούν στην 1η – 4η θέση).
Στο Ομαδικό εκτός από τις 5 ομάδες Δημοτικών Σχολείων που προκρίνονται βάση κατάταξης, υπάρχει δυνατότητα πρόκρισης και των υπολοίπων ομάδων και ανάλογα με την συμμετοχή των υπολοίπων Περιφερειακών Ενοτήτων της Α.Μ.Θ.
Αναλυτικά οι τελικές προκρίσεις σε ατομικό και ομαδικό θα ανακοινωθούν σε προσεχή δημοσίευση και θα υπάρξει προσωπική ενημέρωση προς όλους τους προκριθέντες.
Για τις ομάδες των Λυκείων προβλέπεται ελεύθερη συμμετοχή στους Ημιτελικούς Αγώνες της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., αλλά και στην τελική φάση του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί την 23 Απρ. 2016 στην Καλλιθέα Χαλκιδικής.
ΚΥΠΕΛΛΑ – ΜΕΤΑΛΛΙΑ – ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Τα κύπελλα και τα μετάλλια των νικητών και τα αναμνηστικά συμμετοχής για όλους τους μαθητές θα αποσταλούν το συντομότερο δυνατόν στα σχολεία των μαθητών και θα πραγματοποιηθεί η απονομή τους από τους δασκάλους-καθηγητές τους.
Ο Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης συγχαίρει όλους τους μαθητές-τριες για τη συμμετοχή τους και για την προσπάθεια που κατέβαλαν και τους παροτρύνει να συνεχίσουν να παίζουν σκάκι στον ελεύθερο τους χρόνο, καθώς μόνο οφέλη μπορούν να έχουν απ’ αυτό. Σας ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή σας!!!
Τέλος ευχαριστούμε τα μέσα ενημέρωσης της πόλης μας για την προβολή των δραστηριοτήτων μας.
Από το Σκακιστικό Ομιλο Ξάνθης
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα