Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΕΦΕΤ: Προγράμματα κατάρτισης εθελοντών για την `προστασία` των προσφύγων

Κοινοποίηση

Προγράμματα κατάρτισης εθελοντών χειριστών τροφίμων σε συσσίτια σχετικά με την υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων έχει αναπτύξει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής και προσφυγικής κρίσης.
Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ, μέσω των συγκεκριμένων προγραμμάτων, παρέχει δωρεάν κατάλληλες γνώσεις και δεξιότητες σε εθελοντές έτσι ώστε, μέσω της τήρησης ορθών πρακτικών υγιεινής στον χειρισμό των τροφίμων από τους εθελοντές, να προστατεύεται η υγεία των σιτιζόμενων εμπεριστάτων πολιτών και προσφύγων.
Τα προγράμματα αφορούν εκπαίδευση και κατάρτιση σε εθελοντικό προσωπικό – χειριστές τροφίμων που εμπλέκεται σε δράσεις που σχετίζονται με την αποθήκευση ή/και διανομή τροφίμων σε συσσίτια ή/και κοινωνικά παντοπωλεία ή/και φιλανθρωπικά ιδρύματα ή/και σε δράσεις που σχετίζονται με την αποθήκευση ή/και διανομή τροφίμων σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών.
Τα προγράμματα εγκρίνονται και εποπτεύονται από τον ΕΦΕΤ και οι συμμετέχοντες, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, λαμβάνουν βεβαίωση παρακολούθησης.
Τα προγράμματα διοργανώνονται πάντοτε σε συνεργασία με Φορείς και Δομές που παρέχουν δωρεάν σίτιση σε εμπερίστατους πολίτες και πρόσφυγες.
Αυτή την περίοδο, στην Περιφέρεια Κρήτης, το «Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ. – Περιφέρειας Κρήτης» έχει αναπτύξει εθελοντικές δράσεις εκπαίδευσης και κατάρτισης με κοινωνικούς φορείς πάνω στον τομέα της ασφαλούς διαχείρισης των τροφίμων από εθελοντές χειριστές τροφίμων σε συσσίτια. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δράσεις ενημέρωσης για την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης προκειμένου να υλοποιηθούν από κοινού προγράμματα κατάρτισης σε όλες τις Ιερές Μητροπόλεις της Κρήτης και στους φορείς που εποπτεύονται από αυτές. Μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί τρία σχετικά εκπαιδευτικά προγράμματα στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης (Ρέθυμνο, Ανώγεια, Ζωνιανά) ενώ έχει ήδη εγκριθεί ένα ακόμα πρόγραμμα εντός του Μαρτίου.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα