Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα τραγωδία – 25 νεκροί σε ναυάγιο στα τουρκικά παράλια

Κοινοποίηση

Τουλάχιστον 25 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων δέκα παιδιά, έχασαν σήμερα τη ζωή τους σε ναυάγιο που σημειώθηκε στα ανοικτά της τουρκικής λουτρόπολης Ντίντιμ, στη νοτιοδυτική Τουρκία, έγινε γνωστό από την τουρκική ακτοφυλακή.
Στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής, οι ηγέτες θα παρευρεθούν, έχοντας ένα ακόμη -και πολύ πρόσφατο- τραγικό περιστατικό να τους θυμίζει γιατί θα πρέπει να βουν μια λύση… χθες. Όχι ότι τα προηγούμενα ήταν λίγα, ή ασήμαντα. Κάθε άλλο. Ωστόσο μία νέα τραγωδία σημειώθηκε λίγες ώρες πριν ξεκινήσουν οι… παγωμένες ηγετικές χειραψίες στις Βρυξέλλες.
Το νέο ναυάγιο σημειώθηκε κοντά στα παράλια της Τουρκίας, με τραγικό απολογισμό τουλάχιστον 18 νεκρούς.
Οι πρώτες πληροφορίες
Η ενημέρωση έρχεται από τουρκικά μέσα, τα οποία μεταδίδουν πως 25 πρόσφυγες πνίγηκαν κοντά στις τουρκικές ακτές, αφότου η βάρκα στην οποία επέβαιναν βυθίστηκε, κοντά στην πόλη Ντιντιμ, της επαρχίας του Αϊδινίου.
Στην επιχείρηση συμμετέχουν τρία σκάφη του τουρκικού λιμενικού, καθώς κι ένα ελικόπτερο
Η τουρκική ακτοφυλακή κατάφερε να διασώσει 15 πρόσφυγες που επίσης επέβαιναν στην βάρκα και έχουν ήδη ξεκινήσει μία μεγάλη επιχείρηση διάσωσης, ούτως ώστε να καταφέρουν να βρουν τους υπόλοιπους πρόσφυγες που αγνοούνται.
Η βάρκα είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια με προορισμό την Ελλάδα, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σαφής εικόνα για την εθνικότητα των θυμάτων.
Το τελευταίο τραγικό περιστατικό στο Αιγαίο είχε γίνει στις 8 Φεβρουαρίου, κοντά στην τουρκική πόλη του Αδραμύττιου. Τότε 27 ακόμη ανθρώπινες ψυχές είχαν χαθεί…
Τα Δαρδανέλλια, η Σμύρνη και το Αϊδίνιο είναι οι τρεις επαρχίες που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τα ελληνικά νησιά, με αποτέλεσμα να έχουν μετατραπεί σε στρατηγικής σημασίας σημεία αποχώρησης των προσφύγων προς την Ευρώπη.
newsit.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα