Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Συντάξεις: Τσεκούρι σε Δημόσιο, τράπεζες, ΔΕΚΟ – Γλιτώνουν όσοι έχουν ΙΚΑ

Κοινοποίηση

Οι εκπρόσωποι των Θεσμών κατέφθασαν και τώρα… αρχίζουν τα ακόμη πιο δύσκολα με το μεγάλο αγκάθι της διαπραγμάτευσης που λέγεται Ασφαλιστικό να ανοίγει και πάλι διάπλατα, φέρνοντας όμως μόνο περικοπές.
Το πλέον κρίσιμο σημείο στο ζήτημα του Ασφαλιστικού είναι ο νέος υπολογισμός των συντάξεων. Από αυτόν θα προκύψει και η λεγόμενη προσωπική διαφορά. 
Τα πρώτα στοιχεία, τα οποία μάλιστα έρχονται όχι από τους δανειστές αλλά από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή δείχνουν πολύ μεγάλες αρνητικές διαφορές στις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων. Μάλιστα προκύπτουν αρνητικές προσωπικές διαφορές της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ, χωρίς καν να υπολογίζονται τα λεγόμενα ευγενή ταμεία τραπεζών και ΔΕΚΟ.
Κάπως έτσι προκύπτουν μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις αυτές.
Μειώσεις, αλλά πολύ λίγες προκύπτουν και για κάποια “ρετιρέ” σ το ΙΚΑ, αλλά τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι δεν θα υπάρχουν, σε δημοσιονομικό τουλάχιστον επίπεδο, μεγάλες διαφορές. 
Σε ό,τι αφορά στις ενοποιήσεις των Ταμείων η ελληνική πλευρά ζητά μεγαλύτερο χρόνο προσαρμογής, ενώ όλα δείχνουν ότι επιχειρείται να διατηρήσουν την ανεξαρτησία τους τόσο ο ΟΓΑ, όσο και το ΝΑΤ, όλοι οι υπόλοιποι θα πέσουν στον… κουβά των ταμείων για μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα