Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ανατροπές σε τέλη κυκλοφορίας και φορολογία αυτοκινήτων

Κοινοποίηση


Οι φόροι θα υπολογίζονται πλέον με βάση τις εμπορικές αξίες και όχι τον κυβισμό
Στο στόχαστρο της κυβέρνησης και των δανειστών μπαίνει η αγορά των αυτοκινήτων. Στο πλαίσιο της επικείμενης συμφωνίας για την επιβολή νέων φορολογικών μέτρων που θα αυξήσουν τα έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού τουλάχιστον κατά 1,8-2 δισ. ευρώ εντός της διετίας 2016-2017 εντάσσεται και η αναμόρφωση της φορολογίας των Ι.Χ. αυτοκινήτων και των λοιπών οχημάτων, την οποία αποφάσισε να προωθήσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.
Το καθεστώς φορολόγησης των αυτοκινήτων σχεδιάζεται να αλλάξει ριζικά με σκοπό να αυξηθούν σημαντικά τα έσοδα του Δημοσίου από τη φορολόγηση τόσο της απόκτησης όσο και της χρήσης.
Στο πλαίσιο αυτό προωθούνται ριζικές ανατροπές ώστε οι μεν επιβαρύνσεις στην απόκτηση να υπολογίζονται πλέον με βάση τις εμπορικές αξίες και όχι τον κυβισμό, οι δε επιβαρύνσεις στην κατοχή και τη χρήση να συνδέονται με το χρόνο κυκλοφορίας και την κατανάλωση των καυσίμων και να είναι μεγαλύτερες όσο περισσότερα χιλιόμετρα διανύουν τα οχήματα.
Θα καθιερωθούν δύο κατηγορίες τελών κυκλοφορίας, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, τα πάγια και τα αναλογικά. Τα πάγια θα είναι μειωμένα σε σχέση με τα σημερινά, ενώ τα αναλογικά θα επιβληθούν με τη μορφή αυξήσεων στα καύσιμα.
newsbeast.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα