Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ανατροπή για το 12% στις επιχειρήσεις της Θράκης – Δεν είναι παράνομο

Κοινοποίηση


-Το ζήτημα έφτασε στην Ευρωβουλή μετά από επερώτηση της Μ. Σπυράκη 
-Εξέδωσε ανακοίνωση το ΕΒΕ Ξάνθης για τις εξελίξεις 
Ανακοίνωση σχετικά με τα νέα στοιχεία που προέκυψαν γύρω από την περιβόητη καταβολή της επιδότησης 12% στις επιχειρήσεις της Θράκης, η οποία πρόσφατα είχε χαρακτηριστεί ως παράνομη, εξέδωσε το ΕΒΕ Ξάνθης. Προηγήθηκε επερώτηση στην Ευρωβουλή από την κα. Μαρία Σπυράκη. 
Η ανακοίνωση του ΕΒΕ: 
Το Επιμελητήριο Ξάνθης συγχαίρει την Ευρωβουλευτή κα. Μαρία Σπυράκη για την πρωτοβουλία της να κάνει επερώτηση στην Ευρωβουλή, συμμεριζόμενη την αγωνία χιλιάδων επιχειρήσεων της Αν. Μακεδονίας – Θράκης σχετικά με την επιδότηση μισθολογικού κόστους εργασίας, γνωστό σε όλους μας ως 12%.

Η σημερινή απάντηση της Επιτρόπου Ανταγωνισμού της Ε.Ε. κας. Μ. Βεστάγκερ, είναι «κεραυνός εν αιθρία» για όσα αντέτειναν με περισσή υποκρισία όλοι, δυστυχώς, οι αρμόδιοι Υπουργοί στους Προέδρους Επιμελητηρίων της Αν. Μακεδονίας – Θράκης, ότι δήθεν είναι παράνομη εν λόγω επιδότηση και δεν πρέπει να δημοσιοποιείται καθώς υπάρχει ο κίνδυνος η τρόικα να μας ζητήσει την επιστροφή όλων αυτών των επιδοτήσεων διαχρονικά που σημαίνει την καταστροφή όλων αυτών των επιχειρήσεων.

Η απάντηση της Επιτρόπου Ανταγωνισμού της Ε.Ε. διαψεύδει και εκθέτει διαχρονικά όλους τους Υπουργούς που ισχυρίζονταν υποκριτικά, όλους αυτούς τους δήθεν κινδύνους προκειμένου να μηδενίσουν ανταγωνιστικά των επιχειρήσεων της Α.Μ-Θ, υπέρ τρίτων αλλά και να κρύψουν την οικονομική «γύμνια» των μνημονιακών υποχρεώσεων που είχαν αναλάβει. Έφτασαν μάλιστα σήμερα, για τους ίδιους λόγους, να μιλούν για κατάργηση αυτού του μέτρου.

Θεωρούμε ότι πρέπει η Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα να τοποθετηθούν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και να αναλάβουν το πολιτικό κόστος των πράξεων τους. Σε διαφορετική περίπτωση, κατάργησης δηλαδή του 12%, θα σημάνει την «ταφόπλακα» των επιχειρήσεων που έχουν απομείνει, παλεύοντας με άνισους όρους ανταγωνισμού στην ευαίσθητη ακριτική περιοχή της Αν. Μακεδονίας & Θράκης.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ
Το δελτίο τύπου που εξέδωσε η ευρωβουλευτής κα. Σπυράκη με την απάντηση της Επιτρόπου Ανταγωνισμού ΕΔΩ
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα