Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Άβδηρα: Προβληματισμός για τις φόλες στα αδέσποτα – Πάνω από 10 περιστατικά!

Κοινοποίηση

Ανακοίνωση για τα περιστατικά δηλητηρίασης αδέσποτων ζώων στον Δήμο Αβδήρων εξέδωσε το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής Κτηνοτροφίας, που ζητά από τους πολίτες που γνωρίζουν το παραμικρό για τις επιθέσεις να απευθυνθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες και την Αστυνομία.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: 
Τον τελευταίο καιρό έχουν υποπέσει στην αντίληψη της αρμόδιας υπηρεσίας αλλά και της Διοίκησης του Δήμου περιστατικά θανάτωσης με δηλητήριο (φόλες), αδέσποτων ζώων συντροφιάς και συγκεκριμένα σκύλων.

Ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι ενέργειες αυτού του είδους είναι παράνομες αφού σύμφωνα με το άρθρο 16 του Ν. 4039/2012 «απαγορεύεται ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’ αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός» και οι παραβάτες τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000€) έως δεκαπέντε χιλιάδες (15.000€) 




Ευελπιστούμε στην συνεργασία των ευαίσθητων πολιτών ώστε να σταματήσουν παράνομες ενέργειες τέτοιου είδους και τους καλούμε να καταγγέλλουν κάθε περιστατικό που πέφτει στην αντίληψη τους είτε στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου τηλ. 2541352581 , 2541352531, 2541352580, είτε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.
Ο Προϊστάμενος του Τμήματος
Τσολακίδης Μιχαήλ
ΠΕ Γεωπόνων

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα