Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μαθητές από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης μιλούν για τον σχολικό εκφοβισμό (+ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση

-Η ομάδα των μαθητών βραβεύτηκε σε πανελλήνιο διαγωνισμό 

Σον Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό με θέμα την διαφορετικότητα και τον σχολικό εκφοβισμό κατάφεραν να διακριθούν μαθητές από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης που κατέλαβαν το τέταρτο βραβείο.

Η διάκριση των μαθητών μάλιστα απασχόλησε την τηλεοπτική εκπομπή “Φως στο Τούνελ“, όπου πραγματοποιήθηκε συζήτηση για τον σχολικό εκφοβισμό και προβλήθηκε ξανά το βίντεο των μαθητών με αφορμή και την παγκόσμια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού. 

Πρόκειται για τον διαγωνισμό “Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό” που είναι μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος του Βρετανικού Συμβουλίου και του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας με τίτλο «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα», και τάσσεται κατά της ενδοσχολικής βίας βασιζόμενο στα ιδανικά και τις αξίες του Ολυμπισμού και της Ολυμπιακής Εκεχειρίας. 
Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος συνολικά 1.689 μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού και όλων των τάξεων του Γυμνασίου από 203 σχολεία σε 112 πόλεις από ολόκληρη την Ελλάδα. Οι εργασίες των μαθητών στάλθηκαν σε μορφή βίντεο ή παρουσίασης και έφτασαν συνολικά τις 380.
Μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία οι μαθητές είχαν την ευκαιρία αρχικά να ενημερωθούν και στη συνέχεια να εκφράσουν με τον δικό τους τρόπο την στάση τους απέναντι στο σχολικό εκφοβισμό.




Το 2ο Δημοτικό Σχολείο της Ξάνθης κατέλαβε την 4η θέση με το βίντεο «Μαύρο Θέατρο -λέμε ΟΧΙ στο Bullying» της ομάδας “The Boys’’, που αποτελούν οι: Γιώργος Μαλαδένης, Γιώργος Ντατίδης, Μαρίνος Καραπαναγιωτίδης, Βασίλης Δουμπάς και Παναγιώτης Κωνσταντινίδης, υπό τις οδηγίες και τον συντονισμό της εκπαιδευτικού Ελένης Ακάμπαλη.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: https://www.respect-diversity.org/index.php/el/

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα