Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024

Δηλητηρίασαν με φόλα σκυλιά στην Ορεστιάδα

Κοινοποίηση

Την οργή των φιλόζωων προκαλεί το νέο περιστατικό δηλητηρίασης τριών σκύλων, που βρήκαν μαρτυρικό θάνατο από φόλα, σε αδόμητο οικόπεδο που βρίσκεται στη γωνία των οδών Κολοκοτρώνη και Εθνομαρτύρων στη Ν. Ορεστιάδα.
Ένας δεκάχρονος δεσποζόμενος σκύλος και δύο αδέσποτοι, τους οποίους τάιζαν κάτοικοι της συγκεκριμένης γειτονιάς, έφαγαν εχθές (28/3) το απόγευμα από τη σακούλα με το δηλητηριασμένο περιεχόμενο, την οποία είχε αφήσει στο οικόπεδο “άγνωστος”, με πρόθεση να “ξεκάνει” τα ζώα.
Ο ιδιοκτήτης του δεσποζόμενου, μετέφερε τον σκύλο του σε κτηνίατρο για τον σώσει, ωστόσο μετά από έξι ώρες μαρτυρίου, το ζώο ξεψύχησε, όπως και τα άλλα δύο που έφαγαν από την ίδια σακούλα με τη φόλα.
Τη σακούλα με τα ίχνη του δηλητηριασμένου περιεχομένου της, έχει κρατήσει ο ιδιοκτήτης του σκύλου, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, προτίθεται να καταθέσει την Τετάρτη (30/3) μήνυση κατ΄αγνώστων.
Το περιστατικό δηλώθηκε και στο φιλοζωικό σωματείο Ορεστιάδας, που μετά τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα δηλητηριάσεων ζώων με φόλες, εκφράζει αγανάκτηση αλλά και απογοήτευση τονίζοντας πως “δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση”.
Όπως πάντως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις, οι δράστες είναι “συνήθεις ύποπτοι”, που δε διστάζουν να “απειλήσουν”, ακόμα και απροκάλυπτα, τους ιδιοκτήτες ζώων ή φιλόζωους που φροντίζουν αδέσποτα, ότι επίκειται εξολόθρευση. Παρεμπιπτόντως, η 29η Μαρτίου, ήταν Πανελλαδική Ημέρα Διαμαρτυρίας κατά της Κακοποίησης των Ζώων.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα