Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Εκπαιδευτική δράση στον Έβρο για την Θρακιώτισσα ηρωίδα Δόμνα Βισβίζη

Κοινοποίηση

Πολιτιστική – εκπαιδευτική δράση προς τιμήν της Θρακιώτισσας ηρωίδας Δόμνας Βισβίζη διοργανώνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ, από την Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2016 έως την Κυριακή, 3 Απριλίου 2016. 
Μέσα στο ευρύτερο πρόγραμμα της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας με τη θεματική «Γνωρίζω τον τόπο μου και την ιστορία του», η Π.Ε. Έβρου, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, σε συνεργασία με το Σύλλογο «Ελληνομουσείον Αίνου», διοργανώνει έκθεση αρχειακού υλικού, Αινίτικων παραδοσιακών στολών και προβολή ντοκιμαντέρ. 
Τις πρωινές ώρες από τις 29 Μαρτίου έως και την 1η Απριλίου η δράση απευθύνεται σε σχολεία της περιοχής, και περιλαμβάνει ξενάγηση σε έκθεση αρχειακού υλικού, προβολή ντοκιμαντέρ και συζήτηση με τους μαθητές. 
Την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ η εκδήλωση λήξης της εκπαιδευτικής δράσης, η οποία είναι ανοιχτή στο κοινό. Στην εκδήλωση λήξης θα συμμετέχουν το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης και το 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης «ΔΟΜΝΑ ΒΙΣΒΙΖΗ».
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Κυριακή, 3 Απριλίου 2016, ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ, 19:00
Χαιρετισμός Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημητρίου Πέτροβιτς 
Ομιλία της Προέδρου του Συλλόγου «Ελληνομουσείον Αίνου» Στέλλας Κλαδαρά 
Παρουσίαση αποσπάσματος μουσικοθεατρικού δρώμενου, αφιερωμένου στη Δόμνα Βισβίζη από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης.  
Παρουσίαση του πολιτιστικού προγράμματος (μουσειακή αφήγηση) του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης «ΔΟΜΝΑ ΒΙΣΒΙΖΗ» «ΜαθΑΙΝΟντας για την Αίνο», που πραγματοποιείται στο πλαίσιο διασχολικής συνεργασίας με το 1ο  Γυμνάσιο Χαλανδρίου και το Γυμνάσιο Αίνου, σε συνεργασία με την ιστορικό-αρχαιολόγο του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης, Αγνή Καραγιάννη
Προβολή ντοκιμαντέρ για τη Δόμνα Βισβίζη 
Λήξη εκδήλωσης
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα