Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έκτακτη σύσκεψη στην Ξάνθη για το προσφυγικό – Επιστολή Παυλίδη στην Κυβέρνηση

Κοινοποίηση

Έκτακτη σύσκεψη με θέμα το προσφυγικό πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου, στην Π.Ε. Ξάνθης με την συμμετοχή των ΟΤΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ και του Περιφερειάρχη. 

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στους Δήμους της περιοχής, τους μετανάστες που έρχονται στην Περιφέρεια αλλά και την στάση που πρόκειται να κρατήσουν οι τοπικές δομές και υπηρεσίες στην αντιμετώπιση του προβλήματος. 
Μετά το πέρας της σύσκεψης ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κος Γιώργος Παυλίδης απέστειλε επιστολή σε κυβερνητικά στελέχη με την οποία κάνει λόγο για κατεπείγουσα ανάγκη ρύθμισης με ΠΝΠ ενός δομημένου, ευέλικτου και με καθαρές αρμοδιότητες πλαισίου για την λειτουργία των Κέντρων Φιλοξενίας Προσφύγων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στην Ξάνθη μία από τις 4 “Αμυγδαλέζες” που προετοιμάζονται για τους μετανάστες!

Μεταξύ άλλων ο ίδιος κάνει λόγο για παντελή έλλειψη του κράτους και των δομών του στο έργο της φιλοξενίας των προσφύγων που καταφτάνουν κατά χιλιάδες στην περιοχή, λέγοντας πως το μεγαλύτερο βάρος το σηκώνουν οι εθελοντές. Παράλληλα, τονίζει πως μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει γνωστό ένα συγκεκριμένο πλαίσιο κανόνων και προδιαγραφών ή κάποιο σχέδιο που να αντιμετωπίζει και να απαντά σε όλα τα ανοιχτά προβλήματα που καλούνται να λύσουν οι Δήμοι και η Περιφέρεια. 
Αναλυτικά η επιστολή Παυλίδη έχει ως εξής: 

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: ΜΑΧΗΤΗΣ

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα