Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δωρεάν ασύρματο internet στην Ξάνθη – 13 σημεία διάσπαρτα μέσα στην πόλη!

Κοινοποίηση

Ο Δήμος Ξάνθης δίνοντας προτεραιότητα στις νέες τεχνολογίες προς όφελος του πολίτη, παρέχει από σήμερα σε όλους τους δημότες και επισκέπτες της πόλης, την δυνατότητα ελεύθερης ασύρματης σύνδεσης στο Διαδίκτυο (Internet) από το κινητό τους τηλέφωνο ή από τον φορητό τους υπολογιστή.
Το ασύρματο δίκτυο θα εξυπηρετεί, μέσω 13 Ασυρμάτων Σημείων Πρόσβασης:
το κέντρο της πόλης από την Δημοτική Αγορά μέχρι την Πλατεία Δημοκρατίας και από το πρώην Δημοτικό πάρκιγκ μέχρι το πάρκο πίσω από την αντιπεριφέρεια Ξάνθης
την περιοχή της Παλιάς Ξάνθης, από τις οδούς Ορφέως και Πινδάρου και μέχρι την Πλατεία Μητροπόλεως.
Η πρόσβαση στο διαδίκτυο γίνεται μέσα από ειδική σελίδα υποδοχής και είναι ελεύθερη για όλους, ενώ για λόγους ασφαλείας έχουν τεθεί περιορισμοί στην πρόσβαση σελίδων με ακατάλληλο περιεχόμενο, τυχερών παιχνιδιών, και γενικότερα περιεχομένου που έχει χαρακτηριστεί ως επιβλαβές, ώστε οι γονείς να αισθάνονται ασφάλεια όταν οι ανήλικοι συμπολίτες μας “σερφάρουν” στο Internet.
Για τη λειτουργία του έχει αξιοποιηθεί το Μητροπολιτικό Δίκτυο Οπτικών Ινών του Δήμου Ξάνθης, το οποίο ενώ χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό για την εξυπηρέτηση όλων των Δημοσίων Φορέων του Δήμου, για ΠΡΩΤΗ φορά χρησιμοποιείται και για την εξυπηρέτηση και παροχή υπηρεσιών στους δημότες μας. 
Συνολικά, έχουν εγκατασταθεί σε όλο το Δήμο, 13 σημεία πρόσβασης (Access Points) τα οποία συνδυασμένα καλύπτουν ευρύτερες περιοχές. Με την τοπολογία αυτή επιτυγχάνονται μεγαλύτερες ταχύτητες, ασφάλεια και κεντρικός έλεγχος από το Τμήμα Πληροφορικής του Δήμου.
Το ασύρματο δίκτυο του Δήμου Ξάνθης ξεκίνησε σήμερα την πιλοτική του λειτουργία και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται το επόμενο διάστημα, τόσο εντός της πόλεως (Περιοχή Λιμνίου, Πλατεία Αντίκα, Πλατεία Ελευθερίας, 28ης Οκτωβρίου, Βασ. Κωνσταντίνου, Βασ. Σοφίας) όσο και σε περιφερειακά σημεία (Δημ. Ενότητα Σταυρούπολης, Δημ. Κοινότητα Κιμμερίων, Δημ. Κοινότητα Ευμοίρου).
Ο Δήμαρχος Ξάνθης
Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα