Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επαναπροωθούνται στην Τουρκία μετανάστες από το Κέντρο Κράτησης στην Ξάνθη!

Κοινοποίηση

-Θα οδηγηθούν στο Τελωνείο των Κήπων, στον Έβρο, και από εκεί θα επιστρέψουν στην Τουρκία 

Στην Τουρκία επαναπροωθούνται μετανάστες που βρίσκονται στο κέντρο κράτησης της Ξάνθης, ήτοι το κτίριο της πρώην Αστυνομικής Σχολής, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο. 

Πρόκειται για συνολικά 240 μη νόμιμους μετανάστες, που εισήλθαν παράτυπα στην χώρα και βρίσκονται σε κέντρα κράτησης της Αθήνας, της Δράμας και της Ξάνθης. Ο προγραμματισμός επαναπροώθησης παράτυπων μεταναστών που κρατούνται στην Ελλάδα, προβλέπει πως την Πέμπτη, την Παρασκευή αλλά και την Καθαρά Δευτέρα, θα πραγματοποιηθεί μεταφορά στο τελωνείο των Κήπων Έβρου και παράδοση στις αστυνομικές αρχές της γείτονας χώρας, 80 παράτυπων μεταναστών σε κάθε επιχείρηση επαναπροώθησης.
Οι πρώτοι 80 παράτυποι μετανάστες, που θα μεταφερθούν την Πέμπτη βρίσκονται στα κέντρα κράτησης της Αθήνας, ενώ την Παρασκευή και την Καθαρά Δευτέρα θα μεταφερθούν στην Τουρκία, μέσω του τελωνείου των Κήπων, παράτυποι μετανάστες από τα κέντρα κράτησης Δράμας και Ξάνθης. Ολοι είναι υπήκοοι Αλγερίας, Τυνησίας και Μαρόκου.
Η παράδοση και η παραλαβή θα γίνει επί του τουρκικού εδάφους και κατόπιν ελέγχου των εγγράφων ταυτοποίησής τους. 
Την ίδια στιγμή οι πληροφορίες σχετικά με την πιθανή δημιουργία hot spot προσφύγων στην Θράκη, παραμένουν συγκεχυμένες. Υπενθυμίζεται ωστόσο πως οι Δήμαρχοι της Περιφέρειας ΑΜΘ αλλά και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης ζήτησαν να εξαιρεθεί η Θράκη από την δημιουργία αντίστοιχων χώρων, ενώ τα σενάρια περί πιθανής λειτουργίας κέντρου προσωρινής υποδοχής μεταναστών στον Έβρο προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις. 
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα