Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Έπιασαν στα πράσα 2 διακινητές μεταναστών με μία ξύλινη βάρκα στον Έβρο (+ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση

Συνελήφθησαν την Δευτέρα (7-3-2016) το απόγευμα, στην παρέβρια περιοχή του Τυχερού Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 64 και 63 ετών, οι οποίοι διευκόλυναν την έξοδο από τη χώρα σε δύο (2) υπηκόους Συρίας. 
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 64χρονο, διότι τον εντόπισαν να διασχίζει, με ξύλινη βάρκα, τον ποταμό Έβρο και να μεταφέρει με αυτή, δύο (2) υπηκόους Συρίας, διευκολύνοντας με αυτόν τον τρόπο την παράνομη έξοδό τους από την Ελλάδα.   
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθη επίσης ο 63χρονος, ο οποίος ανέμενε με το όχημά του στην ελληνική όχθη, προκειμένου να ειδοποιήσει τον 64χρονο για τυχόν παρουσία αστυνομικών στην περιοχή. 
Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των δύο ημεδαπών περιλαμβάνει επίσης παράβαση της νομοθεσίας περί μέτρων ασφάλειας οχυρών θέσεων, καθόσον εντοπίσθηκαν σε απαγορευμένη περιοχή, χωρίς να κατέχουν σχετική άδεια, καθώς και παράβαση του νόμου περί όπλων, διότι κατείχαν ένα (1) τσεκούρι και πέντε (5) μαχαίρια. Οι δυο αλλοδαποί κατηγορούνται για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα και παράβαση της νομοθεσίας περί μέτρων ασφάλειας οχυρών θέσεων.
Επισημαίνεται ότι ο 64χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για διακίνηση ναρκωτικών και μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών. 
Κατασχέθηκαν συνολικά:
2 οχήματα 
1 ξύλινη βάρκα
1 εξωλέμβια μηχανή
5 μαχαίρια, συνολικού μήκους 18 έως 28 εκατοστών
1 τσεκούρι
το χρηματικό ποσό των 230 ευρώ 
6 κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξη Τυχερού.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα