Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Επίθεση κατά Δημαρχόπουλου από τις παρατάξεις Ξυνίδη, Μπένη και Καμαρίδη

Κοινοποίηση

Κατά του Δημάρχου Ξάνθης κου Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου βάλλουν τρεις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης στον Δήμο Ξάνθης που εξέδωσαν από κοινού ανακοίνωση μετά το πέρας το Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας. 
Πρόκειται για τις παρατάξεις των συνδυασμών Ξυνίδη, Μπένη και Καμαρίδη που εκφράζουν την έντονη δυσφορία τους για όσα έγιναν το απόγευμα της Δευτέρας κατά την διάρκεια συνεδρίασης του Δ.Σ. 
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: 
Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ
Άλλη μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ξάνθης, όπου ο κ.Δήμαρχος φρόντισε να επιβεβαιώσει τη φιλοσοφία του, που εκφράζεται με το λουδοβίκειο ρητό «Ο Δήμος είμαι Εγώ». 
Ίσως γιατί ήθελε να σκεφτεί τι φταίει και τίποτα δεν λειτουργεί σωστά, με αποτέλεσμα καθημερινά και επί μήνες τώρα να κινδυνεύουν εκατοντάδες μαθητές των σχολικών συγκροτημάτων πέριξ της Σάρδεων (φταίει η Siemens αλλά και τα λεωφορεία που του ζήτησαν να κλείσει τα φανάρια!!!!), στα κοιμητήρια – ξέφραγο αμπέλι που δεν τολμά κανείς να τα επισκεφτεί με τις κλοπές και ληστείες να πηγαίνουν σύννεφο, που δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τους οικισμούς του πρώην δήμου Σταυρούπολης και των πρώην κοινοτήτων Ευμοίρου και Κιμμερίων, που ξέχασε την Ώρα της Γης, που υπογράφουν αντιδήμαρχοι με άλλα ονόματα, που ξέχασε να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο ότι όρισε γραμματέα στο Δήμο, αλλά θυμήθηκε να ζητήσει τα χρήματα που θα τον πληρώνουν από το υστέρημά τους οι ξανθιώτες  ότι βασικοί αθλητικοί χώροι που άμεσα θα στεγάσουν μαζικές εκδηλώσεις στερούνται πυρασφάλειας και αποφάσισε να επιβάλει τη  σιωπή στους αμνούς.
  
Συνήθης πρακτική του, να αφαιρεί το λόγο από τους συμβούλους της παράταξής του και να τους απαγορεύει να μιλήσουν. Σε ένα χώρο που η δική  του λειτουργία είναι παρακολουθηματική και όπου εκφράζονται πολιτικά και δια της ψήφου τους αποκλειστικά οι δημοτικοί σύμβουλοι.
  
Και ως εδώ δικό του θέμα και θέμα του αυτοσεβασμού των μελών της παράταξής του.
  
Χθες όμως με την αμέριστη συμπαράσταση του κ.Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, που δήθεν προεδρεύει και στην ουσία εκτελεί ότι του επιβάλει ο κ.Δήμαρχος (έφτασε να ονειρεύεται ο κ.Πρόεδρος και αποβολή των ατακτούντων αντιπολιτευομένων συμβούλων από την αίθουσα, χωρίς να έχει αυτό το δικαίωμα) προσπάθησε να επιβάλει τη σιωπή των αμνών και στην αντιπολίτευση.
  
Γιατί; Γιατί είναι γι’αυτόν αερολογίες το θέατρο του παραλόγου που εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια μας και αφορούσε την αντικατάσταση του κ.Χατζηευφραιμίδη και μελών του ΔΣ της ΔΕΥΑΞ. Δεν θα σχολιάσουμε άλλο το αστείο της ασθένειας που σε εμποδίζει να είναι πρόεδρος αλλά σου επιτρέπει να είσαι μέλος, ή των αυξημένων ευθυνών που σε εμποδίζουν να είσαι αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΞ και μέλος αλλά σου επιτρέπουν να είσαι αναπληρωματικός και σε αναμονή επανάκαμψης. Αλήθεια οι επιλογές του αυτές εγκρίθηκαν από αυτούς που ισχυρίζονται ότι πρότειναν και τον κ.Λύρατζη;
  
Δεν του βγήκε. Ελπίζουμε την άλλη φορά να μην έχει διδασκαλική βέργα σωφρονισμού.
  
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους εγκλωβισμένους στη παράταξή του συμβούλους της πλειοψηφίας του Δήμου.
  
Και του στέλνουμε το παρακάτω μήνυμα:
  
Μπορεί να εκλεγεί κάποιος κάτω από κάποιες συγκυρίες και μεθοδεύσεις Δήμαρχος μιας πόλης.
  
Όμως αν δεν έχει το απαραίτητο πολιτικό ανάστημα δεν θα μπορέσει ποτέ να γίνει Δήμαρχος της πόλης. 
Οι Δημοτικές Παρατάξεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ
ΞΑΝΘΗ – ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα