Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ερντογάν: Νεκροί 5.359 κούρδοι μαχητές από τον Ιούλιο

Κοινοποίηση


Η τουρκική πλευρά εργάζεται για συνάντηση του τούρκου προέδρου με τον Ομπάμα
Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν σκοτώσει 5.359 κούρδους μαχητές μετά τον τερματισμό της εκεχειρίας του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) τον περασμένο Ιούλιο, που είχε διαρκέσει δύο χρόνια, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή επικαλούμενο τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Ερντογάν δήλωσε πως 355 στρατιώτες, αστυνομικοί και φρουροί χωριών έχουν σκοτωθεί στο διάστημα αυτό σε βίαια επεισόδια, οι περισσότεροι στο κυρίως κουρδικό νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας. Το Ανατολή επικαλείται το κείμενο μιας ομιλίας του Ερντογάν στην Τουρκική Ακαδημία Πολέμου.
Στο μεταξύ, το επιτελείο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζεται για μια κατ΄ιδίαν συνάντηση του τούρκου προέδρου με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα στη διάρκεια μιας επικείμενης επίσκεψης στις ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Ερντογάν Ιμπραχίμ Καλίν.
Χθες Κυριακή η εφημερίδα Wall Street Journal ανέφερε, επικαλούμενη αξιωματούχους των ΗΠΑ, πως ο Ομπάμα απέρριψε μια πρόταση να έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ερντογάν. Το επιτελείο του τούρκου προέδρου ανέφερε ότι δεν έχει πληροφορίες περί ακύρωσης της συνάντησης.
Ξένοι ηγέτες, περιλαμβανομένου και του Ερντογάν, αναμένεται να συμμετάσχουν στη Σύνοδο Κορυφής για την Πυρηνική Ασφάλεια (NSS), που πρόκειται να διεξαχθεί στις ΗΠΑ από τις 31 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου.
«Βέβαια, στο πλαίσιο τέτοιων συνόδων κορυφής υπάρχει χώρος για διμερείς συναντήσεις. Θα υπάρξει μια συνάντηση την οποία ζητήσαμε, καθώς και οι συναντήσεις που μας έχουν ζητηθεί. Τώρα εργαζόμαστε για [να βρούμε] τρόπους να διεξαχθεί διμερής συνάντηση με τον πρόεδρο Ομπάμα», δήλωσε ο Καλίν.
newsbeast.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα