Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Φεύγει μονάδα της ΠΑ από Αλεξανδρούπολη για τη δημιουργία κέντρου προσφύγων;

Κοινοποίηση


Ανήσυχη η τοπική κοινωνία της Αλεξανδρούπολης από τη φημολογούμενη μεταφορά μονάδας της πολεμικής αεροπορίας. 
Την έντονη ανησυχία και δυσαρέσκεια των τοπικών φορέων του δήμου Αλεξανδρούπολης, έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες η φημολογούμενη μεταφορά μονάδας της πολεμικής αεροπορίας από τα Λουτρά της Αλεξανδρούπολης στο Διδυμότειχο, με μετάθεση όλου του προσωπικού στην ελληνική επικράτεια. 
Ήδη ο βουλευτής της Ν.Δ. Έβρου, Αναστάσιος Δημοσχάκης κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, στην οποία κάνει λόγο και για ανησυχία των κατοίκων σε ενδεχόμενη μετατροπή των εγκαταστάσεων της σε δομές φιλοξενίας μεταναστών. 
Επιστολή στον αρμόδιο υπουργό απέστειλε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλος Τοψίδης ζητώντας την άμεση διάψευση της πρόθεσης αναστολής λειτουργίας της εν λόγω στρατιωτικής μονάδας. 
Μεταξύ άλλων ο κ. Τοψίδης εκφράζει την εκτίμηση ότι η απομάκρυνση των 55 ατόμων που υπηρετούν στη μονάδα της πολεμικής αεροπορίας και συνολικά των περίπου 200 ατόμων συμπεριλαμβανομένων και των οικογενειών τους, θα επιφέρει στην τοπική οικονομία της Αλεξανδρούπολης οικονομικές απώλειες τουλάχιστον 120.000 ευρώ μηνιαίως, ενώ η ετήσια οικονομική απώλεια θα ξεπεράσει το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα