Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κάηκε μέσα στην εκκλησία του ιερέας που είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο

Κοινοποίηση


Το 1995, ο Πορφύριος Παπαρούπας είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση από γυναίκες στην εξομολόγηση
Μέσα στην ίδια του την εκκλησία κάηκε ο ιερέας του Ιερού Ναού Αγίου Σάββα στα Γλυκά Νερά, Πορφύριος Παπαρούπας. Ο ιερέας ήταν μια αμφιλεγόμενη μορφή της εκκλησίας αφού το 1995, ο Πορφύριος Παπαρούπας είχε γίνει πρωταγωνιστής εκκλησιαστικού σκανδάλου, καθώς είχε κατηγορηθεί από γυναίκες για σεξουαλική παρενόχληση κατά την διάρκεια της εξομολόγησης. Το σκάνδαλο είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις. Τότε, ο πατέρας Πορφύριος ιερουργούσε στον Ιερό Ναό της Αγ. Τριάδας Πετρούπολης. Στη συνέχεια απαλλάχθηκε ομόφωνα από τις σχετικές κατηγορίες με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, αλλά και με δικαστικό πόρισμα του Συμβουλίου Εφετών. Ανάλογη ήταν και η ετυμηγορία της Εκκλησιαστικής Δικαιοσύνης που τον απήλλαξε ομόφωνα και με απόφαση του Συνοδικού Δικαστηρίου.
Η σορός του ιερέα βρέθηκε απανθρακωμένη μέσα σε οίκημα συνάθροισης πιστών, μετά την κατάσβεση πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει σε έναν χώρο 30 τετραγωνικών μέτρων δίπλα από την εκκλησία επί της οδού Αγίου Ιωάννου.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο 66χρονος ιερέας λιποθύμησε και τα ράσα του άρπαξαν φωτιά από μια σόμπα που βρισκόταν στο χώρο, με αποτέλεσμα να απανθρακωθεί.
Έξω από την εκκλησία εντοπίστηκε το αυτοκίνητο του 66χρονου. Οι συγγενείς του είχαν ανησυχήσει από την εξαφάνισή του και τον αναζητούσαν. 
news.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα