Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Καμμένος: Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα βρίσκονται 24.000 πρόσφυγες

Κοινοποίηση


«Δεν απειλούν κανέναν και δεν θέλουν να μείνουν στην χώρα μας»
Τη ρητή διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες θα συνεχίσουν να δείχνουν το ανθρωπιστικό πρόσωπό τους προς τους χιλιάδες πρόσφυγες που περνούν τα θαλάσσια σύνορα της χώρας, έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας από τη Θάσο όπου βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι.
Ο κ. Καμμένος τόνισε πως αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα βρίσκονται 24.000 πρόσφυγες, οι οποίοι δεν απειλούν κανέναν και δεν θέλουν να μείνουν στην χώρα.
«Από την ημέρα που το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έπειτα από απόφαση της διυπουργικής επιτροπής και του πρωθυπουργού, ανέλαβε τις προετοιμασίες των πέντε hot spot, των relocation centers και των κέντρων φιλοξενίας, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις απέδειξαν ότι όπως σε καιρό πολέμου, πολεμούν έτσι σε καιρό ειρήνης πραγματοποιούν το κοινωνικό έργο» σημείωσε και προσέθεσε: «Ο πρωθυπουργός, στις 7 Μαρτίου που θα πραγματοποιηθεί το συμβούλιο των αρχηγών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει την Ελλάδα έτοιμη όσον αφορά τη συνεργασία του κράτους, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, της ΕΕ, των ΜΚΟ και αυτή την υποχρέωση της χώρας να συμμετέχει στο προσφυγικό. Την ίδια στιγμή η συμφωνία που έγινε με το ΝΑΤΟ έχει μεγάλη σημασία κι αρχίζει πλέον να υλοποιείται- με προβλήματα όπως γνωρίζετε, αλλά με σαφή εντολή ομόφωνη όλων των κρατών, αντιμετωπίζουμε ένα παγκόσμιο πρόβλημα, από ανθρώπους που είναι θύματα πολέμου».
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε με έμφαση ότι μέχρι σήμερα διαψεύστηκαν όλες οι ακραίες φωνές των ακροδεξιών της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης, που «λέγανε ότι οι πρόσφυγες θα κάνουν πλιάτσικο στη χώρα μας. Αλλά βλέπετε ότι πρόκειται για μικρά παιδιά που κάποιοι θέλανε να πνίγουμε στο Αιγαίο. Αλλά, αντίθετα, το Λιμενικό Σώμα και η Ελληνική Αστυνομία έδειξαν ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα φιλοξενίας και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μια χώρα η οποία διέσωσε αυτά τα παιδιά, αυτές τις οικογένειες. Παρόλο που είναι σε οικονομική κρίση, φιλοξένησε όλους που πέρασαν από την Ελλάδα. Μην ξεχνάμε ότι πέρασαν 1.200.00 άνθρωποι οι οποίοι βρέθηκαν στην κεντρική Ευρώπη. Όταν λυθεί το προσφυγικό και αυτοί οι άνθρωποι γυρίσουν στις πατρίδες τους, πιστεύω ότι η ανάμνηση που θα τους μείνει είναι ότι σε αυτή η χώρα του πολιτισμού και της δημοκρατίας δεν επικράτησε ο ρατσισμός και η ξενοφοβία».
Ο Πάνος Καμμένος βρέθηκε σήμερα στο νησί της Θάσου προκειμένου να κάνει μια αποτίμηση της κατάστασης των εργασιών που απαιτούνται στο εγκαταλελειμμένο αυτοσχέδιο αεροδρόμιο στο Καζαβίτι του Πρίνου για τη δημιουργία διαδρόμου προσγείωσης ενός πιστού αντιγράφου διπλάνου που επιχειρούσε στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο από τον Πρίνο.
Η ρεπλίκα του αεροσκάφους θα πετάξει ξανά στην περιοχή, από τον εγγονό του Βρετανού αεροπόρου, με την αφορμή της συμπλήρωσης 100 χρόνων λειτουργίας του αεροδρομίου.
Αναφερόμενος στο χώρο του αυτοσχέδιου αεροδρομίου του Πρίνου ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για μια εξαιρετική πρωτοβουλία στην ιστορία της πολεμικής αεροπορίας και συμπλήρωσε: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα βοηθήσουν με τον μηχανικό που βρίσκεται σήμερα εδώ, να διαμορφώσουν αυτόν τον χώρο που ουσιαστικά θα είναι ένα αεροδρόμιο του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου που θα δεχτεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα το αεροπλάνο του ήρωα που πολέμησε με τις συμμαχικές δυνάμεις, την ημέρα της επετείου. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με την οργανωτική επιτροπή θα φροντίσει να καλέσει και τους υπουργούς Άμυνας των συμμαχικών χωρών και τους αρχηγούς της Πολεμικής Αεροπορίας, διότι ουσιαστικά η Θάσος είναι η μητέρα της Πολεμικής Αεροπορίας από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πιστεύω ότι θα είναι μια εκδήλωση, που -και με τη βοήθεια των υπηρεσιών αλλά και της αερολέσχης Καβάλας θα συνδυαστεί και το AirShow- θα μπορέσει να αναδείξει και τον ιερό τόπο για την Πολεμική Αεροπορία, αλλά και για την ιστορία μας».
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα