Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κομοτηνή: 4 χρόνια εξαγοράσιμα σε 70χρονο για αποπλάνηση 14χρονου

Κοινοποίηση

Με ειδική άδεια, λόγω της ιδιαίτερης φύσης του αδικήματος, εκδικάστηκε την Τετάρτη από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κομοτηνής η υπόθεση της αποπλάνησης 14χρονου παιδιού από 70χρονο άνδρα, που είδε το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.
Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά στον 70χρονο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών, δίχως αναστολή, εξαγοράσιμη έναντι 5 ευρώ ημερησίως. Ένεκα της ανασταλτικής δύναμης της έφεσης και δεδομένου ότι ο 70χρονος υπέβαλλε αίτηση δοσοποίησης για την εξαγορά της ποινής, αφέθηκε τελικά ελεύθερος.
Να σημειωθεί ότι το αδίκημα της αποπλάνησης ανηλίκου χαρακτηρίστηκε ως πλημμέλημα, με πλαίσιο επαπειλούμενης ποινής από 2 έως 5 έτη φυλάκισης. Και τούτο γιατί το θύμα της αποπλάνησης είχε συμπληρώσει πριν από λίγους μήνες τα 14 έτη. Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή ο ανήλικος ήταν μικρότερος από 14 χρονών, το αδίκημα θα ήταν κακουργηματικού χαρακτήρα και θα απειλούσε ποινή κάθειρξης πάνω από 5 έτη, με όλες τις παρελκόμενες ποινικές συνέπειες.
Πάντως, η πολιτική αγωγή έχει υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά, ζητώντας το άνοιγμα των τριών προφίλ στο facebook που διατηρούσε ο 70χρονος, με ένα εκ των οποίων φέρεται να επικοινώνησε με τον 14χρονο.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα