Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στην Ξάνθη ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ – «Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε» (+ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση

«Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε»: Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλαν την Παρασκευή οι τοπικές επιχειρήσεις και οι φορείς της Ξάνθης που συμμετέχουν στην έκθεση στο χώρο της πλατείας Διοικητηρίου, με «μπροστάρηδες» την ΓΣΕΒΕΕ και το ίδιο το κίνημα πολιτών- καταναλωτών «καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε».
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ξάνθη και στη δράση, βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής και ο Αντιπρόεδρος του Κινήματος αλλά και Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς.
«ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ…ΕΛΛΗΝΙΚΑ»
«Βρίσκομαι σήμερα στην Ξάνθη, σε μια προσπάθεια του κινήματος- πολιτών «καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε» μαζί με το Επιμελητήριο Ξάνθης, την τοπική Ομοσπονδία, τα Σωματεία- μέλη της Ομοσπονδίας και την ΓΣΕΒΕΕ στην προσπάθεια να αφυπνίσουμε την κοινωνία στην ανάγκη κατανάλωσης ελληνικών προιόντων. Κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα που καταναλώνει ελληνικό προιόν, δίνει δουλειά στο στενό ουσιαστικά περιβάλλον. Στο παιδί, στο σύζυγο, στο συγγενή, στο φίλο και στο γείτονα» αναφέρει ο Αντιπρόεδρος του κινήματος και Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, υπογραμμίζοντας ότι «οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν απεριόριστες δυνατότητες και ιδιαίτερα οι επιχειρήσεις του πρωτογερνούς και δευτερογενούς τομέα, είναι εκείνες που με συγκριτικό πλεονέκτημα, έναντι εξαγόμενων προιόντων, αρκεί να αλλάξουμε όλοι μας πρότυπα».
«ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ»
«Είναι πολύ σημαντική η πρωτοβουλία όλων των φορέων της Περιφέρειας, του Δήμου, της ΟΕΒΕ, της ΓΣΕΒΕΕ και του Κινήματος, αφού για πρώτη φορά στην πόλη της Ξάνθης γίνεται μια τέτοια δράση» αναφέρει ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, επισημαίνοντας ότι «τα προιόντα της περιοχής μας, τα παραδοσιακά προιόντα δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα προιόντα «φίρμας» που είναι τοποθετημένα στα ράφια των σουπερ μάρκετ. Νομίζω ότι και ποιοτικά είναι καλύτερα αλλά βοηθούν και τον τόπο και τους επιχειρηματίες, που ασχολούνται με αυτό το είδος και έχουν την εμπειρία να παράγουν ποιοτικά προιόντα».
«Πρέπει και οι πολίτες να στηρίξουν τις προσπάθειες αυτών των ανθρώπων» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «θα πρέπει να σταθούμε όλοι οι φορείς κοντά στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στα τοπικά παραδοσιακά προιόντα με όποιον τρόπο μπορούμε και να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους».
«ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΥΜΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ…» 
«Με μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ τον κύριο Καββαθά, ο οποίος είναι και πρωτεργάτης όλης αυτής της πρωτοβουλίας που από την πρώτη στιγμή στηρίξαμε γνωρίζοντας την προσωπικότητα του ίδιου αλλά και τις δραστηριότητες της ΓΣΕΒΕΕ και του κινήματος πολιτών» τονίζει από την δική του πλευρά, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθη Στέλιος Μωραίτης, σημειώνοντας ότι «είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία. Χαιρόμαστε που σήμερα έχουμε κοντά μας και τον κ. Καββαθά. Χαιρόμαστε που οι επιχειρήσεις, αν και είναι μια δύσκολη περίοδος, συμμετέχουν, όσες από αυτές πρόλαβαν να συμμετάσχουν και θεωρούμε ότι αυτό πρέπει να γίνεται συνεχώς και η κοινωνία να κατανοήσει το ότι συμφέρον όλων μας, είναι να καταναλώνουμε πρώτα τα τοπικά, τα περιφερειακά και κυρίως τα ελληνικά προιόντα. Στηρίζοντας αυτά τα προιόντα, στηρίζουμε την οικονομία μας, τα ασφαλιστικά ταμεία και βέβαια συμβάλουμε στη μείωση της ανεργίας».
Αξίζει να σημειωθεί οτι στη δράση, βρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των φορέων της συνδιοργάνωσης και όχι μόνο αλλά και πολλοί Ξανθιώτες ενώ σημαντική ήταν και η παρουσία εκπροσώπων της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα