Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Κέρδισε το στοίχημα ο Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης

Κοινοποίηση

Βάλαμε ένα στοίχημα με τον εαυτό μας και το κερδίσαμε…!
Ναι η Ξάνθη παίζει σκάκι !
Ναι η Ξάνθη μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις σκάκι !
Ναι η Ξάνθη έχει παιδιά που έχουν το ταλέντο να διακριθούν στο σκάκι !
Μια μεγάλη και δύσκολη διοργάνωση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία το απόγευμα της Κυριακής 27 Μαρτίου, καθώς ολοκληρώθηκαν οι αγώνες του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Μαθηττών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης , που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην πόλη μας, στο ξενοδοχείο Elisso Xenia Hotel, στα πλαίσια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.
Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, ο Δήμος Ξάνθης στάθηκε στο πλευρό του Σκακιστικού Ομίλου Ξάνθης, αναλαμβάνοντας την συνδιοργάνωση των αγώνων, δίνοντας μας ώθηση και δύναμη για να πραγματοποιήσουμε μια πετυχημένη διοργάνωση και να δημιουργήσουμε θετικές στους συμμετέχοντες, στους γονείς και τους συνοδούς τους.
Η παρουσία κατά τη διάρκεια των αγώνων του Δημάρχου της πόλης μας κ. Δημαρχόπουλου Χαράλαμπου και του Αντιδημάρχου Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Λομβαρδέα Μιχαήλ, μας γέμισε χαρά και αισιοδοξία για ανάλογες μελλοντικές μεγάλες διοργανώσεις και για ένα ακόμη καλύτερο μέλλον για το Σκάκι στην πόλη μας.
Η συμμετοχή ήταν από τις μεγαλύτερες του θεσμού, καθώς αγωνίστηκαν 273 μαθητές στο Ατομικό Πρωτάθλημα και 100 μαθητές στο Ομαδικό, απ’ όλες τις περιφερειακές ενότητες της Α.Μ.Θ. συν των Σερρών.
Οι παρτίδες που παίχθηκαν, ειδικά στους τελευταίους γύρους, ήταν άκρως συναρπαστικές και οι νικητές των επάθλων κρίθηκαν στις λεπτομέρειες στον τελευταίο γύρο, σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες.
Ο μαθητές της πόλης μας κατέκτησαν συνολικά τα 11 από τα 44 έπαθλα στις 11 κατηγορίες του Ατομικού (4 χρυσά – 2 ασημένια – 4 χάλκινα – 1 χρυσό καλύτερου κοριτσιού) , τη δεύτερη θέση στο Ομαδικό Γυμνασίων και 3 Δημοτικά απείχαν μόλις μια νίκη από το χάλκινο μετάλλιο στο Ομαδικό Δημοτικών.Στο Ομαδικό Λυκείων δεν συμμετείχαμε. Επίσης είχαμε μαθητές μας, που τερμάτισαν σε απόσταση αναπνοής από τα μετάλλια και τα έχασαν στις λεπτομέρειες.
Το σίγουρο πάντως είναι ότι το Σαββατοκύριακο που πέρασε νικητής όλων ήταν το Σκάκι, καθώς μας προσέφερε για ακόμη μια φορά συγκινήσεις και ποικίλα συναισθήματα και έδωσε ένα ακόμη μάθημα σε όλους μας για το πως πρέπει να διαχειριζόμαστε τη νίκη και την ήττα στο παιχνίδι και στη ζωή μας.
Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές για τη συμμετοχή τους και τους ευχόμαστε καλή πρόοδο και κάθε μελλοντική επιτυχία
Ευχαριστούμε όλους όσοι βοήθησαν για να γίνει πραγματικότητα αυτή η πολύ μεγάλη διοργάνωση, στους οποίους θα αναφερθούμε αναλυτικά σε προσεχή δημοσίευση.
Πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο από τη διοργάνωση και αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα των αγώνων και τα ονόματα των νικητών και των συνολικά προκριθέντων στους Τελικούς Αγώνες, θα δημοσιεύονται στο facebook: Xanthi Chess Club
Σκακιστικος Ομιλος Ξάνθης


ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα