Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 2024

«Ο Κόσμος του Δημόκριτου» στον Έβρο

Κοινοποίηση

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Έβρου με τη θεματική «Γνωρίζω τον τόπο μου και την ιστορία του», διοργανώνει εκπαιδευτική δράση υπό τον τίτλο «Ο Κόσμος του Δημόκριτου», που απευθύνεται σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.  
Η δράση στοχεύει αφενός, σε μια πρώτη γνωριμία των μαθητών με τον μεγάλο Θράκα φιλόσοφο Δημόκριτο, τον βίο, τα έργα, τις θεωρίες του και τη σημασία τους στη σύγχρονη φιλοσοφία και επιστήμη. Αφετέρου, στοχεύει στην προώθηση της ανθρωπιστικής παιδείας, μέσα από τη γνωριμία με μια διαφορετική στάση ζωής, όπως αυτή που πρέσβευε ο Δημόκριτος.
Η εκπαιδευτική δράση θα υλοποιηθεί κατά τις πρωινές ώρες από τη Δευτέρα 4 έως την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016 στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ Αλεξανδρούπολης και στα σχολεία των συμμετεχόντων ομάδων. 
Περιλαμβάνει προβολή σχετικού οπτικοακουστικού υλικού, ανάπτυξη και επεξεργασία του θέματος μέσω εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, συζήτηση, δράσεις ελεύθερης δημιουργικής έκφρασης, καθώς και παρατήρηση του ουρανού με τηλεσκόπιο, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα