Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024

Σύμφωνο συμβίωσης, αγρότες και μπόλικη σάτιρα στην Μουτζουροδευτέρα στον Πολύσιτο (+ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση


-Παρέλασαν άρματα γεμάτα έμπνευση και σάτιρα για την επικαιρότητα 
-Αρκετός ο κόσμος που παρακολούθησε τις εκδηλώσεις παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες 
Με την σάτιρα να κυριαρχεί για ακόμη μια χρονιά και πρωταγωνιστές τους αγρότες, την κυβέρνηση και το σύμφωνο συμβίωσης πραγματοποιήθηκε η Μουτζουροδευτέρα, στο Πολύσιτο του Δήμου Αβδήρων Ξάνθης που συμπλήρωσε αισίως 53 χρόνια ζωής! 
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι «Μουτζούρηδες» έκαναν την εμφάνισή τους επιστρατεύοντας το πηγαίο χιούμορ τους και τη διάθεση για σάτιρα, ενώ πλήθος κόσμου βρέθηκε στον οικισμό του Δήμου Αβδήρων αψηφώντας τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή.   
Άρματα και καρναβαλιστές παρέλασαν μέσα στο χωριό, προσφέροντας απλόχερα γέλιο και διασκεδάζοντας τους πολίτες που παρακολούθησαν τα δρώμενα. Οι διοργανωτές επέλεγαν για φέτος να ασχοληθούν με θέματα όπως το σύμφωνο συμβίωσης, τις αγροτικές κινητοποιήσεις αλλά και την γενικότερη πολιτική και κοινωνική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα. 
Προηγήθηκε το απόγευμα της Κυριακής η παρασκευή των παραδοσιακών λουκουμάδων, που μοιράστηκαν στο πλήθος το μεσημέρι της Δευτέρας καθώς και παραδοσιακό λαϊκό γλέντι με μουσική και χορό. Μετά το πέρας της παρέλασης ακολούθησε νέο γλέντι ενώ οι διοργανωτές της εκδήλωσης μερίμνησαν και φέτος για την παρασκευή και διανομή φασολάδας και άλλων σαρακοστιανών εδεσμάτων. 




ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα