Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νεκροί στα σύνορα Βουλγαρίας – Τουρκίας βρέθηκαν δυο άνδρες

Κοινοποίηση


Πιθανότατα πρόκειται για μετανάστες
Βούλγαροι συνοριοφύλακες εντόπισαν σήμερα τα πτώματα δύο ανδρών, πιθανότατα μεταναστών, σε μικρή απόσταση από τα σύνορα με την Τουρκία απ’ όπου τους τελευταίους μήνες έχουν περάσει στη Βουλγαρία πολλές χιλιάδες άνθρωποι.
Η ηλικία τους δεν ήταν δυνατόν να καθοριστεί καθώς βρίσκονταν σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης. Μια εκπρόσωπος της συνοριοφυλακής, η Λόρα Λιουμπένοβα, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεν διαπιστώθηκαν ίχνη βίας και δεν βρέθηκε επάνω τους κανένα στοιχείο ταυτότητας.
Τα πτώματα βρέθηκαν στην περιοχή Μάλκο Τάρνοβο της νοτιοανατολικής Βουλγαρίας, απ’ όπου περνούν πολλοί από τους πρόσφυγες. Προς το παρόν όμως είναι αδύνατον να καθορίσουν οι αρχές αν οι δύο άνδρες ήταν όντως πρόσφυγες.
Στις 6 Φεβρουαρίου δύο μετανάστες βρέθηκαν νεκροί στην ίδια περιοχή, πιθανότατα από το ψύχος. Άλλοι δύο πέθαναν τον Ιανουάριο στα σύνορα της Βουλγαρίας με τη Σερβία.
Περίπου 30.000 πρόσφυγες και μετανάστες καταγράφηκαν στη Βουλγαρία το 2015 ενώ εκτιμάται ότι άλλοι τόσοι μπήκαν παράνομα στη χώρα.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα