Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Νέο «λαβράκι» στον Έβρο – Με 7 πλάκες χρυσού ταξίδευαν πατέρας και κόρη για Τουρκία

Κοινοποίηση

Επιμελώς έκρυψαν πατέρας και κόρη στις αποσκευές τους (7) επτά πλάκες χρυσού, συνολικού βάρους έξι κιλών και τριακοσίων γραμμαρίων, αξίας περίπου εκατόν ενενήντα χιλιάδων ευρώ (190.000 €).
Ο λόγος για ακόμα μια μεγάλη επιτυχία των Τελωνειακών Υπαλλήλων του Συνοριακού Σταθμού των Κήπων στον Έβρο.
Πιο αναλυτικά, πατέρας και κόρη ταξίδευαν με λεωφορείο από την Αθήνα με προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Στη διάρκεια όμως του ελέγχου των αποσκευών των ταξιδιωτών του λεωφορείου, οι Ελεγκτές του Τμήματος Δίωξης του Τελωνείου, εντόπισαν τις 7 πλάκες χρυσού.
Πατέρας και κόρη, ισχυρίστηκαν πως απέκτησαν το χρυσό για επένδυση ενώ δεν έδωσαν στοιχεία από ποιους προμηθεύτηκαν τις πλάκες.
Το πιθανότερο ωστόσο σενάριο, αναφέρει πως ενδεχομένως προέρχονται από “λιωμένα” κοσμήματα τα οποία λόγω της οικονομικής κρίσης πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως οι τιμές του χρυσού στην Τουρκία είναι υψηλότερες από ότι στην Ελλάδα λόγω της μεγάλης ζήτησης του στην χρυσοχοΐα .
Κατά των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία και παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης για παράβαση των διατάξεων περί λαθρεμπορίας του Ν. 2960/2001 Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.
ΠΗΓΗ: www.e-evros.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα