Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Συμμετοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ σε Πολιτιστικές εκδηλώσεις της ΕΝ.ΠΕ στην Αθήνα

Κοινοποίηση

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η συμμετοχή της Περιφέρειας   ΑΜ-Θ   στις εκδηλώσεις υπό τον τίτλο «Μια μικρή Ελλάδα στην Αθήνα», που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων και η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, για τις εορτές της Αποκριάς από 3 έως 6 Μαρτίου 2016 στην πλατεία Συντάγματος. 
Το Σάββατο 5 Μαρτίου,  η Περιφέρειά μας παρουσίασε το παραδοσιακό Θρακιώτικο αποκριάτικο έθιμο του Μπέη από την Πανθρακική Ομοσπονδία Νοτίου Ελλάδας που εδρεύει στην Αθήνα, το  Ποντιακό Έθιμο «Μωμόγεροι» από τον Σύλλογο Ποντίων «Σέρρα» της Αθήνας και με συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας χορούς  και τραγούδια της περιοχής μας.
Το περίπτερο της Περιφέρειας διακοσμήθηκε με banners που είχαν κοινή  σήμανση για όλους τους συμμετέχοντες φορείς και εντός αυτού έγινε προβολή τοπικής γαστρονομίας με κεράσματα και εδέσματα τοπικών επιχειρήσεων καθώς επίσης  και διανομή τουριστικών φυλλαδίων των Περιφερειακών μας Ενοτήτων. Η συμμετοχή μας προβλήθηκε από κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας.
Την όλη εκδήλωση οργάνωσε και συντόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Ζηνοβία Ζάχαρη, ενώ συμμετείχαν και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ελεονώρα Μοσχοφίδου και Χρήστος Λιθηρόπουλος.
Το περίπτερό της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης  επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και Πρόεδρος της ΕΝ.ΠΕ κ. Κων/νος Αγοραστός, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κων/νος Μπακογιάννης, η επικεφαλής του Τομέα Ισότητας της ΕΝ.ΠΕ κ. Φωτεινή Βρύνα,  η Βουλευτής Έβρου κ. Νατάσα Γκαρά, διάφοροι Σύλλογοι και πλήθος κόσμου.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα