Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πώς να κρατήσετε ζωντανό το χρώμα στα ρούχα με φυσικό τρόπο

Κοινοποίηση

Μόλις αγοράσατε το πιο χρωματιστό πουκάμισο και δεν είστε σίγουρη αν πρόκειται να μείνουν ζωντανά τα χρώματα και μετά το πλύσιμο;
Αντί να ανησυχείτε αν το χρώμα θα εξασθενίσει και να αλλάξετε πρόγραμμα στο πλυντήριο, διατηρήστε το χρώμα στα ρούχα σας με αυτόν τον μοναδικό τρόπο. 
Η διαδικασία είναι απλή και δεν χρησιμοποιούνται καθόλου χημικές ουσίες που μπορεί να βλάψουν τα υφάσματα και είναι μάλιστα ιδανική για εφαρμογή σε ρούχα από βαμβάκι, αφράτες πετσέτες, σεντόνια ακόμη και χαλιά. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε:
Καθαρίστε καλά ένα μεγάλο μπολ και στη συνέχεια γεμίστε το με καθαρό, φρέσκο νερό. Προσθέστε ¼ του φλιτζανιού αλάτι και ένα φλιτζάνι ξύδι. Τα δύο αυτά συστατικά μαζί «κλειδώνουν» φυσικά το χρώμα στο ύφασμα.
Ανακατέψτε με τι χέρι σας για να βεβαιωθείτε ότι το αλάτι και το ξύδι έχουν κατανεμηθεί ομοιόμορφα.
Βουτήξτε το ένδυμα στο νερό και πιέστε το με το χέρι μέχρι να είναι πλήρως βρεγμένο. Αυτό είναι! Αφήστε το ύφασμα να μουλιάσει στο νερό για 24 ώρες και «ασφαλίστε» πλήρως το χρώμα. Μπορεί να παρατηρήσετε λίγο χρώμα στο νερό, αλλά αυτό είναι εντάξει.
Αφαιρέστε το ρούχο, πετάξτε το νερό, ξεπλύνετε το δοχείο και γεμίστε το με φρέσκο καθαρό νερό. Προσθέστε και πάλι το ύφασμα και ξεπλύνετε.
Αφήστε το ύφασμα να στεγνώσει εντελώς και θα διαπιστώσετε ότι το χρώμα του θα κρατήσει περισσότερο.
baby.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα