Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Σαββίδης: Υποκλινόμαστε σε όλους τους ήρωες της Ελλάδος

Κοινοποίηση

Το μήνυμά του για την 25η Μαρτίου έστειλε ο Ιβάν Σαββίδης μέσω γραπτής του δήλωσης.
Αναλυτικά το μήνυμα του Ιβάν Σαββίδη για την 25η Μαρτίου:
«Αγαπητοί συμπατριώτες! Αγαπητοί φίλοι και φίλες!

Κάθε χρόνο στις 25 Μαρτίου οι Έλληνες όλου του κόσμου γιορτάζουν την ημέρα, η οποία έγινε η αφετηρία στην ιστορία του ελληνικού έθνους. Η Εθνική Απελευθερωτική Επανάσταση του 1821 οδήγησε στην πολυαναμενόμενη απελευθέρωση της Ελλάδας μετά από τετρακόσια χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Κάτω από τις σημαίες της ορθόδοξης πίστης, εμπνευσμένοι από την ανιδιοτελή αγάπη για την Πατρίδα τους οι Έλληνες πατριώτες έδωσαν τις ζωές τους για την ελευθερία της πατρίδας.

Υποκλινόμαστε σ’ όλους τους ήρωες της Ελλάδας, στους φιλέλληνες που σε μια δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα ήρθαν για να την βοηθήσουν.

Εμείς, Έλληνες της Ρωσίας, θα θυμόμαστε πάντα την τεράστια συμβολή της Ρωσίας στον αγώνα για εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδας. Μακρά παράδοση φιλίας και αμοιβαίας συνδρομής, η οποία βασίζεται σε μια κοινή πνευματικότητα που για αιώνες συνδέει τον ρωσικό και ελληνικό λαό και η οποία συνεχίζεται και σήμερα.

Η επιτέλεση του 2016 υπό την αιγίδα του αφιερωματικού έτους Ελλάδας – Ρωσίας είναι μια ευκαιρία στο υψηλότερο επίπεδο του κράτους να αποτίεται φόρος τιμής στην μακραίωνη πολιτιστική ιστορία των δύο χωρών. Αυτό δίνει μια νέα ώθηση στην περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και συνεργασίας.

Σε αυτή τη μέρα, εύχομαι σε εσάς και στις οικογένειές σας ευτυχία, ευημερία και ειρήνη και στον λαό μας εύχομαι πνευματική ενότητα, συσπείρωση και αλληλεγγύη, ειδικά τώρα, απέναντι στις προκλήσεις της εποχής».

Με εκτίμηση,
Συντονιστής του ΣΑΕ χωρών πρώην Σοβιετικής Ένωσης,
Μέλος του Συμβουλίου Διεθνοτικών Σχέσεων του Προέδρου της Ρωσίας,
Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων της Ρωσίας,
Ιβάν Σαββίδης»
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα