Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σε ετοιμότητα η ΕΛ.ΑΣ. μετά τα χτυπήματα στις Βρυξέλλες

Κοινοποίηση

Σε ετοιμότητα βρίσκεται και η Ελληνική Αστυνομία μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες. Στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιούνται, από το πρωί, συνεχείς συσκέψεις για την αξιολόγηση της κατάστασης, ενώ έχουν δοθεί εντολές προς τις αστυνομικές υπηρεσίες για τη λήψη αυξημένων μέτρων σε αεροδρόμια και μετρό.
Επίσης, έχουν ληφθεί, ήδη, αυξημένα μέτρα ασφαλείας για την περιφρούρηση στόχων, κυρίως βελγικού, γαλλικού και ολλανδικού ενδιαφέροντος και άλλων ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν εντείνει τις ενέργειές τους για συλλογή πληροφοριών και επιτήρηση.
Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν πως τα μέτρα προστασίας αποφασίστηκαν μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες και δεν πρόκειται για ενίσχυση μέτρων κινδύνου, αλλά καθαρά για μέτρα προληπτικού χαρακτήρα.
Για το θέμα ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός από τους αρμόδιους υπουργούς Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, οι οποίοι είχαν κληθεί από τον κ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να εξετάσουν τα δεδομένα μετά το τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Βέλγιο.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα