Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πρωταθλητής ΑΜ-Θ ο Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης – Κέρδισε το εισιτήριο για την Α’ Εθνική!

Κοινοποίηση

Ο Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης δείχνει δυναμικά την παρουσία του και την αξία του και την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και συνεχίζει να διακρίνεται σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο σε όλες τις αγωνιστικές δραστηριότητες.
Μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα γρήγορου σκακιού (RAPID) της περιφέρειας Α.Μ.Θ., την Κυριακή αναδείχθηκε και Πρωταθλήτρια Ομάδα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για έτος 2016.
Η ομάδα μας διέγραψε μια εξαιρετική πορεία σε όλη την αγωνιστική περίοδο, καθώς μετά από σωστή προετοιμασία και μεθοδική προπόνηση, οι αθλητές μας κατέκτησαν αήττητοι την 1η θέση, κερδίζοντας την άνοδό στην Α΄ Εθνική, την κορυφαία ομαδική σκακιστική διοργάνωση που φέτος θα γίνει στο Ρίο Αχαΐας στις 5 – 10 Ιουλίου 2016, με την συμμετοχή 34 ομάδων απ όλη την Ελλάδα.
Είναι η 4η φορά την τελευταία δεκαετία που η ομάδα μας αναδεικνύεται πρωταθλήτρια ανάμεσα σε αξιόλογες ομάδες της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. και κερδίζει την άνοδό της στην Α΄ Εθνική, όμως λόγω οικονομικών κυρίως λόγων και ελάχιστης έως μηδενικής στήριξης από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς, δεν επετράπη η συμμετοχή της στην τελική φάση τις τρεις προηγούμενες φορές. 
Φέτος, η δίψα των αθλητών και των παραγόντων της ομάδας ειναι μεγαλύτερη από ποτέ και θα γίνει από τη διοίκηση της ομάδας η καλύτερη δυνατή προσπάθεια, ώστε να δοθεί επιτέλους η δυνατότητα στους αθλητές μας να αγωνιστούν στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ελλάδας.
Όσον αφορά τον αγώνα της Κυριακής, η ομάδα μας κέρδισε με 8 – 2 αυτή τη φορά την πολύ καλή και ανταγωνιστική ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Δράμας, στον επαναληπτικό γύρο που έγινε στην έδρα μας, στο Αμοιρίδειο Αθλητικό Κέντρο. Ήταν ένα παιχνίδι αμφίρροπο στις περισσότερες σκακιέρες και η νίκη ήταν δύσκολη παρά την μεγάλη έκταση του τελικού σκορ.
Συγχρόνως φιλοξενήσαμε και τον άλλο αγώνα του ομίλου μας μεταξύ του Α.Ο.Ορεστιάδας και της Κηφισιάς Σερρών. 
Νικητής ήταν ο Α.Ο.Ορεστιάδας, όπου παρέμεινε στον όμιλο Π.Ο.Α. και η ηττημένη Κηφισιά Σερρών υποβιβάστηκε στη Β΄ Εθνική.
Ευχαριστούμε όλες τις ομάδες του ομίλου μας για την καλή συνεργασία και επικοινωνία που είχαμε για την διεξαγωγή των αγώνων, καθώς και για το αθλητικό πνεύμα και τον υγιή ανταγωνισμό που επέδειξαν κατά την διάρκεια των αγώνων και τους ευχόμαστε κάθε μελλοντική επιτυχία.
Οι αθλητές που αγωνίστηκαν σε όλους συνολικά τους αγώνες της ομάδας μας ειναι οι παρακάτω :
1. Οσμάνογλου Χαλήλ
2. Βαλσαμίδης Ιωάννης
3. Κόρογλου Βίκτωρ
4. Βογλίτσης Διονύσιος
5. Χαροκοπάκης Γεώργιος
6. Κυπράκη Νικολέτα
7. Μισαηλίδου Ευρώπη
8. Πλευρίδη Βασιλική
9. ΠαπαΪωάννου Ευθυμία
10. Φρέντζου Θεοδώρα
11. Μήλιου Πηνελόπη
12. Σταμουλάς Νικόλαος
13. Γεωργιάδης Νικόλαος
14. Τόλας Γεώργιος
15. Ουμουτίδης Χρήστος
16. Βαγιανός Χρήστος
Αξίζει να αναφερθεί ότι απ΄όλους τους αγώνες των Π.Ο.Α., απουσίαζε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων στο εξωτερικό, ένας από τους καλύτερους σκακιστές και ενεργό στέλεχος και προπονητής του συλλόγου μας, ο Σάββας Σεχλίδης. Ελπίζουμε να τον έχουμε σύντομα μαζί μας.
Η Διοίκηση του συλλόγου συγχαίρει και ευχαριστεί θερμά τους αθλητές που συμμετείχαν στους αγώνες και εύχεται σε όλους νέες μελλοντικές επιτυχίες.
Από το Σκακιστικό Ομιλο Ξάνθης
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα