Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε 69χρονος που κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων

Κοινοποίηση


Κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πήγε στο σπίτι του
Ενας 69χρονος συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία σε συνεργασία με Αρχές άλλων χωρών, συμμετείχε σε διεθνή επιχείρηση με την κωδική ονομασία «RHODES», για την πάταξη του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαδικτύου. Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πορνογραφία ανηλίκων.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησαν στοχευμένες πολύμηνες διαδικτυακές έρευνες και εντόπισαν σε server στο εξωτερικό ιστοσελίδα η οποία χρησιμοποιείτο αποκλειστικά για τον διαμοιρασμό υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, με τη χρήση ειδικού προγράμματος εξασφάλισης ανωνυμίας. Έπειτα από ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων της υπόθεσης, προέκυψαν ηλεκτρονικά ίχνη και εντός της Ελλάδας.
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εξέδωσε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και έπειτα από ψηφιακή- διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων της υπόθεσης, ταυτοποιήθηκαν ηλεκτρονικά ίχνη του 69χρονου. Κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πήγε στο σπίτι του 69χρονου και από την έρευνα στα ψηφιακά μέσα του, διαπιστώθηκε η εγκατάσταση φυλλομετρητή, με ενσωματωμένες βασικές λειτουργίες δικτύου, που δίνει τη δυνατότητα ανωνυμίας, μέσω του οποίου γινόταν η πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Παράλληλα, βρέθηκε πλήθος υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, στο οποίο η πρόσβαση ήταν δυνατή μόνο με πληκτρολόγηση κωδικού πρόσβασης και χρήση ειδικού προγράμματος αποκρυπτογράφησης αρχείων. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός και ένας σταθερός ηλεκτρονικός υπολογιστής, που θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.
Ο 69χρονος, με τη δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα