Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στο «κόκκινο» παραμένει το Νοσοκομείο – Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης τα προβλήματα

Κοινοποίηση


-Ανέλαβαν πρωτοβουλία στήριξης του ΓΝΞ τρεις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης 
Πρωτοβουλία για την στήριξη του Γενικού Νοσοκομείου αναλαμβάνουν τρεις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, στον Δήμο Ξάνθης, όπως έγινε γνωστό κατά την διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου το απόγευμα της Δευτέρας. 
Πρόκειται για τις παρατάξεις Συμμετέχω, Ξάνθη-Σταυρούπολη Νέα Εποχή και Κοινωνία Δημοτών, οι οποίες ζητούν να μπει ένα φρένο στην αποδόμηση του Γ.Ν.Ξ. όπως επισημαίνουν και να βρεθεί τρόπος ώστε να στηριχθεί συλλογικά η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στον Νομό. 
Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης Συμμετέχω, κος Δημήτρης Μπένης, “έχουμε στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μόνο λόγω της υπεράνθρωπης προσπάθειας του προσωπικού. Μιλάμε για μια απαξίωση που συντελείται εδώ και χρόνια με την κατάσταση να χειροτερεύει. Χωρίς προσωπικό, χωρίς φάρμακα, χωρίς τα απαραίτητα για τα χειρουργεία. Αυτή την στιγμή έχουμε ένα ακέφαλο εδώ και μήνες Νοσοκομείο γιατί κάποιοι ψάχνουν βιογραφικά”
Μάλιστα ο ίδιος τόνισε πως “πρέπει να φωνάξουμε όλοι μαζί ότι ο τόπος δεν αντέχει άλλα. Να συνεργαστούμε και να πούμε ένα μεγάλο φτάνει πια. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να παίζουν στην πλάτη μας τέτοια παιχνίδια. Ελάχιστη απαίτησή μας είναι η αξιοπρεπής περίθαλψη”. 
Ταυτόχρονα ο κος Μπένης ανέφερε πως οι πολίτες που επισκέπτονται το Γ.Ν.Ξ. διαπιστώνουν και οι ίδιοι το πρόβλημα που υπάρχει, ωστόσο στηλίτευσε το γεγονός πως μέχρι και σήμερα δεν έχουν γίνει συλλογικές παρεμβάσεις ενώ συμπλήρωσε πως θα υπάρξει σχετική ενημέρωση για όλες τις πρωτοβουλίες που θα παρθούν από εδώ και πέρα σχετικά με την στήριξη του Νοσοκομείου. 
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα